Kayseri'de sıcaklık alarmı! 4-8 derece artacak

Kayseri'de sıcaklıklar 4 ila 8 derece yükselecek. Meteoroloji vatandaşları saat vererek uyardı. Detaylar Kayseri Olay Haber'in Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri'de sıcaklık alarmı! 4-8 derece artacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de sıcaklıklar önümüzdeki günlerde önemli ölçüde artarak vatandaşları bunaltacak. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıkları 4 ila 8 derece yükselecek. Meteoroloji verilerine göre, şehirde cumartesi günü 30 derece olan sıcaklıklar, pazar günü 34 dereceye, pazartesi günü 36 dereceye, salı ve çarşamba günleri ise 38 dereceye yükselecek.

Sıcak hava dalgası,özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için önemli riskler taşıyor. Vatandaşlar, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçınmalı, açık renkli ve bol giysiler tercih etmeli ve sık sık serin yerlerde dinlenmeli.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Kayseri’de hava sıcaklıklarını 4 ila 8 derece artacağı bildirildi. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde; “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; il genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Pazartesi gününden itibaren mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacağı beklendiğinden, başta kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”