Kayseri'de salı günü kurulan semt pazarları

Kayseri'de Salı günleri 11 mahallede semt pazarı kuruluyor. Detaylar Kayseri pazar yerleri ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Kayseri'de salı günü kurulan semt pazarları

Kayseri'de semt pazarları, şehirdeki farklı semtlerde belirli günlerde kurulan ve genellikle taze meyve, sebze, gıda ürünleri, tekstil ürünleri ve diğer ihtiyaç maddelerini satan açık hava pazarlarıdır.  Özellikle dar gelirli vatandaşların uğrak yeri olan semt pazarları, alıcıyla satıcıları buluşturuyor.

İnsanların sosyalleşmesine de katkı sunan semt pazarları Kayseri’de de farklı günlerde farklı bölgelerde kuruluyor. Vatandaşlar kendilerine en yakın kurulan pazarlara giderek, ihtiyaçlarını gideriyor. 

Sabahın erken saatlerinde Pazar kurma hazırlıklarına başlayan esnaf, kış aylarında saat 18.00’e yaz aylarında ise saat 20.00'ye kadar hizmet veriyor.

Dar gelirli vatandaşlara hitap eden pazarların, marketlere göre daha ucuz ve uygun olduğu düşünülüyor. Pazarlar aynı zamanda kurulu oldukları bölgelerde belediye zabıtaları tarafından denetleniyor.

24 Ekim Salı günü Kayseri'nin farklı yerlerinde kurulan semt pazarları:

Kayseri'de salı günü kurulan semt pazarları