Kayseri'de salgın denetimi! Ekipler bakın nereler için denetime çıktı?

Kayseri'de ekipler denetime çıktı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı ekipler gıda denetiminde hangi alanlara yöneldi? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de salgın denetimi! Ekipler bakın nereler için denetime çıktı?

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, bu dönemde viral ishal vakalarının arttığını söyleyerek, uyarılarda bulunmuştu. Toker, "Bu dönemde özellikle sıcak havalarla gıda bozulması, dışarıda yenilen yemeklerde tam temizliğin sağlanamaması, pişmeyen yeşil bitkilerin, salata tarzı ürünlerin tam temizliğinin sağlanamaması ile bu gibi durumlarda olabiliyor. Özellikle kalabalık yerlerde tam temizliği sağlanamadan kullanılan içe sularından ciddi ishal etkenleri bulaşabiliyor" ifadelerini kullanmıştı. Özellikle bu yönde kentte şikayetlerin ve vakaların arttığına yönelik bazı gelişmeler de yaşanmıştı. 
Kayseri'de salgın denetimi! Ekipler bakın nereler için denetime çıktı?Ekipler harekete geçti
Bu yöndeki açıklamaların ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. ​Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri harekete geçti. Kentte lokanta, restoran, kafe, dönerci,  otel gibi toplu tüketim yerlerinin denetimleri yapıldı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde gıda kaynaklı salgın ya da vakalarla karşılaşmamak için, kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla, lokanta, restoran, kafe, dönerci, fast-food, otel gibi toplu tüketim yerlerinin denetimlerini Tarım ve Orman Bakanlığımız talimatları gereğince gerçekleştirmiştir" denildi.
Kayseri'de salgın denetimi! Ekipler bakın nereler için denetime çıktı?
Denetlemede nelere dikkat edildi?
Diğer yandan yapılan denetimlerde ilgili de "İş yerlerinde kullanılan gıda maddelerinin izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik koşullar ve tüketicilerimizin sağlığı ile menfaatlerinin en üst düzeyde korunması ve firmalar arasında haksız rekabetin önlenmesine yönelik resmi kontrollerin ara vermeden sıklıkla devam edececektir" ifadelerine yer verildi. 
Kayseri'de salgın denetimi! Ekipler bakın nereler için denetime çıktı?