Kayseri'de riskli binalar tespit ediliyor!

Deprem riski taşıyan binalara yönelik inceleme başlatıldı...

Kayseri'de riskli binalar tespit ediliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri kent merkezi ve ilçelerdeki binaları yakın takibe aldı. Binalarda deprem başta olmak üzere olası afetlere karşı Kayseri'de risk envanteri çıkarılacak. Çalışmaların 15 Ocak 2021'de tamamlanması hedefleniyor. 
DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLECEK
Cumhurbaşkanlığının 2019-2023 programı ve aynı zamanda 11. Kalkınma Planında, "Afet Yönetimi" kapsamında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bakanlık talimatıyla son yaşanan depremlerin de ardından hızlandırılan çalışmalar çerçevesinde deprem başta olmak üzere olası afetlere karşı kamu binalarının risk envanteri çıkarılacak. Çalışmaların ardından gerekli görülen kamu binalarında güçlendirme yapılacak. 
KAMU BİNALARI YAKIN TAKİBE ALINDI
Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü ekipleri, bir süredir Kayseri merkez ve bağlı ilçelerde koordineli şekilde çalışma yapıyor. İzmir depreminin ardından kentte giderek çalışmalara destek  veren ekiplerin bir süre verilen aranın ardından yeniden kentte sahaya indiği ifade edildi. Kayseri'de kamu binalarının risk tespitinin yapıldığı çalışmaların 15 Ocak 2021'de tamamlanması hedeflenirken, gerekli görülmesi halinde tehlike arz eden yapılarda güçlendirme yapılacak.