Kayseri'de rakı tartışması sürüyor: O ismi açıklayın

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm'ün 'Seçim gecesi makam aracıyla CHP'li bir Belediye Başkanı Mesire alanına rakı içmeye gitti' iddiasının ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu da CHP Milletvekili Aşkın Genç'e bu konuda çağrı yaptı ve 'O ismi açıklasın' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de rakı tartışması sürüyor: O ismi açıklayın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mangalda sucuk tartışmaları sonrasında AK Parti ile CHP arasında bu kez de tartışması başladı. Aralarında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Milletvekilleri; Hulusi Akar, Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm'ün de yer aldığı isimler, mangalda sucuk görüntüleri ile gündeme gelmiş ve bu görüntüler siyasette tartışmaları beraberinde getirmişti.

Kayseri'de rakı tartışması sürüyor: O ismi açıklayın

Genç: Halkın gerçeklerinden, toplumun gerçeklerinden uzaklar

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin açılış töreni sırasında ortaya çıkan görüntülere sert tepki göstererek, ‘Bunlar başka bir yerde yaşıyorlar. Halkın gerçeklerinden, toplumun gerçeklerinden uzaklar, keyifleri yerinde. Onlara dokunan bir şey yok, keseleri dolu, itibardan tasarruf olmaz’ ifadelerini kullanmıştı. CHP'li Genç’in bu yöndeki çıkışı AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Milletvekili Genç’i hedef alarak, CHP'li bir belediye başkanı ile ilgili de rakı iddiasında da bulundu.

Kayseri'de rakı tartışması sürüyor: O ismi açıklayın

Üzüm’den ‘makam arabasıyla gidip rakı içen Başkan’ iddiası

Üzüm katıldığı TV programında mangalda sucuk görüntülerine yönelik olarak yaptığı bazı açıklamalar nedeniyle CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'e de bu konuda gönderme yaptı. Üzüm, 'Kayseri’de mevzu geçen Milletvekilimizin bazı belediye başkanları, seçim günü makam arabasıyla ilgili ilçenin mesire alanına gidip, güzel rakısını içmeyi biliyor. O vekilimizin belediye başkanı aynı partiden, seçim gecesi. Hala da devam ediyor. İlçelerin mesire alanına gidiyor, rakı içiyor. O içiyor. Ben kimsenin içtiğine içmediğine karışmıyorum, ama beytülmahal dediğimiz, kamu malıyla o arabayla gidiyorsun, seçim gecesi kutlamayı yapıyorsanız, sonrasında devam ediyorsa' ifadelerini kullandı.

Kayseri'de rakı tartışması sürüyor: O ismi açıklayın

Çopuroğlu, Aşkın Bey çıkıp açıklasın!

Üzüm’ün rakı çıkışının ardından bu kez de AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Milletvekili Genç’e seslendi ve ‘O ismi Aşkın Bey açıklasın’ dedi.

Kayseri'de rakı tartışması sürüyor: O ismi açıklayın

AK Parti Kayseri Milletvekili Çopuroğlu, katıldığı televizyon programında ‘CHP’nin kaç tane belediyesi var? 4 tane belediyesi var. Millet samimiyet istiyor. Çıkıp söylesin benim ya da değilim. Yalansa Fatih Üzüm yalan söylüyor desin. Yalan değilse de yaptıysa yaptım desin ne olacak? Ben net söylüyorum. Onu da Aşkın Bey açıklasın. Böyle biri var mı yok mu? Çıksın Aşkın Bey açıklasın. O açıklamıyorsa çıksın açıklasınlar. Abest bir şey.  Alkol alıyor, almıyor beni ilgilendirmez kendi bileceği iş. Burada takılınan şey makam arabası. Makam aracıyla gittiyse, bendim ya da değildim desin. Samimi insanlardır tahmin ediyorum . Çünkü ben onları aradım tebrik etti.