Kayseri'de Platform kurdular 'geri çekin' diye yürüyecekler!

Toplumun belirli kesimleri tarafından tepkiyle karşılanan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne karşı Kayseri'de de 'Müfredatı Geri Çekin Platformu' kuruldu. Platform, 11 Haziran Salı günü, saat 18.00'de gerçekleştireceği yürüyüşle tepkilerini dile getirecek. Ayrıntılar Kayseri Olay bülteninde…

Kayseri'de Platform kurdular 'geri çekin' diye yürüyecekler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gündeme geldiği günden itibaren, aceleye getirildiği ve eğitimde dinselleşmenin önünü açacağı gibi gerekçeklerle tepkilere neden olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onay sürecinden geçti ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından onaylandı. 

Kayseri'de Platform kurdular geri çekil diye yürüyecekler!
Ancak tepkiler de artarak devam ediyor. Bu bağlamda Kayseri’de eğitim sendikaları, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler bir araya gelerek ‘Müfredatı Geri Çekin Platformu’ kurdu. ‘Laik, bilimsel ve demokratik olmayan bu müfredatı reddediyoruz.’ diyen Platform, kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmek için 11 Haziran Salı günü de eylem yapacak. Saat 18.00 Forum Kayseri AVM önünde bir araya gelen Platform üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek, burada basın açıklaması yapacak. Sosyal medyadan konuyla ilgili paylaşım yapan Platform üyeleri tüm vatandaşları Salı günü yapacakları yürüyüşe davet etti. 

Kayseri'de Platform kurdular geri çekil diye yürüyecekler!