Kayseri'de ortaya çıktı! Dikkat çeken görüntü
Kayseri'de dün akşam saatlerinde ortaya çıkan görüntü dikkat çekti. Gökyüzünde koyu bulutların arasında beliren beyaz bulutlar şaşırtan bir görüntüyü ortaya çıkardı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri'de din akşam saatlerinde gökyüzünde dikkat çeken bir görüntü belirdi. Gökyüzünü bir anda koyu renkteki bulutlar kapladı. Ancak bir bölgede ise koyu buluytların arasında kalan beyaz bulutlar ilginç bir görüntüyü beraberinde getirdi.
Kayseri semalarında şaşırtan görüntü
Gökyüzünde koyu kısımlar arasında kalan beyazlık objektiflere böyle yansıdı. Gökyüzünde ortaya çıkan bu görüntü vatandaşları şaşırttı.
Bu bulutlar neye işaret
Bulutlar, havadaki su buharının yoğunlaşması sonucu oluşuyor. Su damlacıkları ve buz kristalleri içeriyor. Halk arasında da beyaz bulutlar güzel havanın, siyah bulutlar ise daha yoğun, yağmurlu ya da bir başka ifadeyle tehlikeli hava koşullarının varlığına işaret ediyor.
Koyu bulutlar
Nimbostratus bulutlar da denilen bu bultular, genellikle koyu gri renkteki bulut tabakasıdır. Bunlar çoğu zaman yere kadar ulaşan ve devamlılık gösteren yağmur ve karın düştüğü bulutlardır. Çok kalın olduklarından, güneş ve ayın görülmesi mümkün değildir. Nimbostratus bulutunun altında, parçalar halinde alçak bulutlar meydana gelebilir.
Cumulonimbus bulutlar da gağ ve kuleler biçiminde, büyük bir dikine uzanışa sahip, yoğun ve koyu bir buluttur. Bu bulutların altında düzensiz biçimde alçak bulutlar oluşabilir. Bunlar Cumulonimbus’lerle bir arada veya ayrı olarak bulunabilirler.Gökyüzünün büyük bir bölümünü kapladıklarında, tabanları Nimbostratus bulutunu andırır. Bu durumda bulutun yapmış olduğu yağış şekline bakılmalıdır. Sağanak yağışlarla birlikte şimşek, gök gürültüsü veya dolu varsa bulut; Cumulonimbus bulutudur..
Bulutlar
Serbest atmosferde, buz kristalleri, ve su damlacıkları gibi gözle görülür parçacıkların bir araya gelmesiyle oluşan bulut, hava parselinin atmosfer içerisinde yükselmesi ile içerisinde bulunan su buharının yoğunlaşması sonucunda oluşur. Sisin buharlaşması şeklinde oluşumu da söz konusudur.
Yoğunlaşma çekirdekleri adı verilen toz ve duman parçacıkları sayesinde su buharı yoğunlaşabilir. Bulutun oluşumunda her şeyden önce, ister konvektif faaliyetle olsun, isterse bir dağ yamacının zorlamasıyla olsun veya isterse yerin ısınmasıyla yere yakın yerlerdeki hava parselinin ısınarak yükselmesi sonucunda olsun yükselme, soğuma ve yoğunlaşma gerekli olan üç temel özelliktir.
Bulutlar yüksekliklerine göre üçe ayrılırlar:
Yüksek Bulutlar
Cirrus
Cirrocumulus
Cirrostratus
Orta Bulutlar
Altocumulus
Altostratus
Nimbostratus
Alçak Bulutlar
Stratus
Stratocumulus
Cumulus
Cumulonimbus
(Bulutlar kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü)