KAYSERİ'DEKİ ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AYRINTI!

KAYSERİ'DEKİ ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AYRINTI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kayseri’de 2015-2020 yılları arasında meydana gelen orman yangınlarından 43 tanesinin sebebi ve failinin belirlenemediğini, bir yangının yıldırım kaynaklı, 35 adet yangının ise ihmal ve dikkatsizlik sonucu gerçekleştiğini söyledi. Son günlerde gündemden düşmeyen orman yangınları ile ilgili olarak Kayseri tablosu gün yüzüne çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2015-2020 yılları arasında Kayseri’de toplam 79 adet orman yangının meydana geldiğini söyledi. 

2015 yılında 14, 2016 yılında 33,2017 yılında 17, 2018 yılında 8,2019 yılında 4 ve 10 Ağustos itibariyle 2020 yılında ise 3 orman yangını meydana geldiğini belirten Pakdemirli, “Yangınların 43 tanesinin sebebi ve faili kesin olarak belirlenememiştir. 1 adet yangın yıldırım kaynaklı, 35 adet yangının ise sebebi ihmal ve dikkatsizliktir.” diye konuştu.

‘YANAN ALANLAR BAŞKA AMAÇLAR İÇİN KULLANILMAMIŞTIR’

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in kendisine yönelttiği soru önergesini yanıtlayan Bakan Pakdemirli, “Kayseri'de meydana gelen orman yangınlarının çoğunluğu örtü yangını olarak meydana geldiğinden yeniden ağaçlandırma ve canlandırma gibi herhangi bir silvikültürel müdahaleye ihtiyaç olmamıştır. Silvikültürel müdahaleye ihtiyaç duyulan 21,45 ha sahaya fidan dikilerek ağaçlandırılmıştır. Yanan alanlar başka amaçlar için kullanılmamıştır.” ifadelerini kullandı.  Diğer yandan MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ise Türkiye’de meydana gelen yangınların yüzde 38’inin piknik ateşi, ot, çayır, anız yakma, sigara gibi ihmal ve dikkatsizlik, yüzde 12’sinin kundaklama, tarla açma gibi  kasten, yüzde 3’ünün yıldırımdan ve yüzde 47’sinin ise bilinmeyen nedenlerden çıktığının dile getirdi.