Kayseri'de oldu! Yıl olmuş 2024 dedirten haber

Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi'nde okulda elektrik olmadığı için dışarıdan ışıklandırma yapılarak oy sayımı yapıldı. Diğer yandan Yeşilkent ilköğretim okulunda sınıflarda elektrik olmadığı ve seyyar lamba ile eğitim yapıldığı da ifade edildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de oldu! Yıl olmuş 2024 dedirten haber
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi'nde 'yıl olmuş 2024' dedirten bri gelişme yaşandı. Olayı CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç gündeme taşıdı. 

Okulda düşündüren tablo

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimde oy sayım işleminin gerçekleştiği Sarız’ın Yeşilkent Mahallesi'ndeki okulda elektrik olmadığı için dışarıdan ışıklandırma yapıldığını söyledi. Genç, '21’inci yüzyılda lambalar yanmıyor, seyyarla okulda eğitim sürüyor ve seçim çalışmaları yapılıyor. Ben iktidar yetkililerine buradan sesleniyorum; bu Türkiye’mize, Kayseri’mize yakışıyor mu' dedi.

Kayseri'de oldu! Yıl olmuş 2024 dedirten haber

Milletvekili Genç, bu duruma tepki gösterdi

31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre CHP Kayseri’de Akkışla, Felahiye, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerini kazandı. Seçim süreciyle ilgili olarak ilçelerdeki ziyaretlerini ve incelemelerini sürdüren Genç, Sarız ilçesinin Yeşilkent Mahallesinde bulunan Yeşilkent İlkokulu’nda elektrik olmadığı için sınıflara dışarıdan kablo çekilerek ışıklandırma yapılmasına tepki gösterdi.

Bu Kayseri'ye yakışıyor mu?

Genç, 'Sarız’ın Yeşilkent köyündeyiz. Yeşilkent eskiden belde olan bir bölgemiz. Şu an Yeşilkent’te çocuklarımızın eğitim gördüğü ve bugün de oylamaların ve sayımın yapıldığı sınıftayız. Görüyorsunuz 21’inci yüzyılda lambalar yanmıyor, seyyarla okulda eğitim sürüyor ve seçim çalışmaları yapılıyor. Ben iktidar yetkililerine buradan sesleniyorum; bu Türkiye’mize, Kayseri’mize yakışıyor mu? Kendileri karar versinler' diye konuştu. 

Kayseri'de oldu! Yıl olmuş 2024 dedirten haber