Kayseri'de okullar 1 hafta önce mi kapanacak?

Kayseri'deki binlerce öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren karar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Okullar 1 hafta önce mi tatil olacak? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de okullar 1 hafta önce mi kapanacak?

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 19 Eylül 2023 Pazartesi günü başlamıştı. Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayıp, 17 Kasım 2023 Cuma sona ermişti. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak Pazartesi başlamış 2 Şubat Cuma itibariyle son bulmuştu. İkinci ara tatili ise bayram tatili ile denk gelmiş 8 Nisan Pazartesi başlayıp, 12 Nisan Cuma itibariyle son bulmuştu. 

Diğer yandan 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü itibariyle sona erecek. Okulların kapanmasına sayılı günler kala ise Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) dikkat çeken bir açıklama geldi. MEB, Kayseri’nin de aralarında bulunduğu 81 ile gönderdiği resmî yazı ile 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının son haftasının coşkuyla geçirilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdi. 

Karne öncesi 10-13 Haziran'da 4 gün sürecek "Yılsonu faaliyet Haftası”nda, okullarda öğrenci kulüpleri temsilcileri, ilgili öğretmenler ve eğitim kurumu yöneticilerinin birlikte planlayacakları etkinlikler gerçekleştirilecek. 

Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan etkinlik önerilerinden birkaçı şöyle:

Takas Saati: Öğrenciler duygu, düşünce sahip olduklarını paylaşacak. 

Yetenek Paylaşım Saati: Öğretmen ve öğrencilerin ortak katılımı ile başvuran herkesin, sahip olduğu bir yeteneğe ya da ilgi duyduğu bir alana dair atölye, sunum, söyleşi gerçekleştirilecek. 

Görsel Sanat, Bilim ve Spor Saati: Okul inisiyatifiyle belirlenecek bir görsel sanat, bilim ya da spor aktivitesi gerçekleştirilecek.

"Bir Derdim Var" Saati: Sosyal Sorumluluk Saati olarak da planlanabilecek bu saatte öğrenciler, dünyaya ve topluma dair dert edindikleri bir konuda üzerlerine düşen sorumlulukları tartışabilecek.  

Belirsiz Günler ve Haftalar: Okul Çalışanları Günü Tıpkı Öğretmenler, Doktorlar Günü gibi okul bünyesinde çalışan görevliler için de haftanın bir gününü okul çalışanlarına emekleri için teşekkür edilecek. 

"Ben Her Yerde Varım" Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri: Ünlü ve uzman isimlerin davet edilebileceği gibi, kademelere göre itfaiyeci, polis, doktor vb. çeşitli meslek gruplarından konuşmacılarla eğlenceli, dikkat çekici söyleşiler yapılarak öğrencilerin keyifli vakit geçirmesi sağlanacak. 

Okullar bir hafta önce kapanmayacak fakat son hafta ders işlenmeyeceği ve çeşitli faaliyetler yapılacağı için tatil tadında olacak.