Kayseri'de o ürün hakkında flaş karar: Risk var, kullanmayın, acilen bırakın! Toplatılacak

Kayseri Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nden dikkat çeken açıklama. Müdürlük kentte hangi ürünle ilgili 'güvensiz' ve bu nedenle piyasadan toplatılması yönünde karar verdi? İşte ürün geri çağırma kararının detayları Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de o ürün hakkında flaş karar: Risk var, kullanmayın, acilen bırakın! Toplatılacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de dikkat çeken karar. Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, ürün geri çağırma kararını duyurdu. Müdürlük söz konusu ürünün 'güvensiz' olduğunu gerekçe göstererek, toplatılması yönünde duyuru yaptı. 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Oymaağaç Mahallesi Meriç Sokak'ta faaliyet gösteren firma tarafından üretilen ürüne dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yetkilileri, ürünün uygunsuz olduğu yönünde tespit yapıldığını  belirterek, 'Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 10.06.2024 tarihli ve 5784872 sayılı Kararı ile piyasaya arzın ivedilikle durdurulması, piyasada bulundurulmasının önlenmesi, piyasadan çekilmesi, geri çağrılması kararları verilmiştir' dedi.

İşte o ürünün detayları

Söz konusu ürünün karavan olduğunu belirten yetkililer, ürünü kullananlara da çağrı yaparak, güvenlik riski bulunduğunu ve acilen kullanmanın bırakılması gerektiğini belirterek, 'Elinde söz konusu ürünü bulunduran kişi veya kurumların adı geçen ürünün idari ve teknik şartları karşılamaması ve karayolu trafik güvenliğini tehdit etmesi riski taşımasından dolayı söz konusu ürünlerin acilen kullanılmasının bırakılıp, ürünü  üretici firmaya göndermeleri önemle rica olunur' dedi.

Müdürlük 'Güvensiz ürün' ilanı verdi

Konuyla ilgili olarak güvensiz ürün ilanı da verildi. İlanda şu ifadeler yer aldı: 

Mod İnovasyon Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından piyasaya arz edilen ROTA Karavan marka Rota400 Elegance model karavanın Motorlu Araçlar ve Römorkları ile Bunların Aksam, Sistem ve Ayrı Teknik Ünitelerinin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi Hakkında Yönetmelik (AB/2018/858) hükümleri kapsamında alınmış, onay belgesiyle piyasaya arz edildiği tespit edilmiş olup söz konusu araçların araç tanıtım numaraları incelendiğinde ise, ilgili tip onayı belgesi ile niteliğinin uyumsuz olduğu değerlendirilmiştir ve bu nedenle ürünün uygunsuz olduğu tespiti yapılmış ve 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu’nun 16’ıncı ve 17’inci maddeleri gereğince Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 10.06.2024 tarihli ve 5784872 sayılı Kararı ile piyasaya arzın ivedilikle durdurulması, piyasada bulundurulmasının önlenmesi, piyasadan çekilmesi, geri çağrılması vb. kararları verilmiştir. Elinde yukarıda bilgileri yazılı ürünü bulunduran kişi veya kurumların adı geçen ürünün idari ve teknik şartları karşılamaması ve karayolu trafik güvenliğini tehdit etmesi riski taşımasından dolayı söz konusu ürünlerin acilen kullanılmasının bırakılıp aşağıda unvanı, iletişim bilgileri ve adresi yazılı üretici firmaya göndermeleri önemle rica olunur. Ürünün intikaline ilişkin tüm masraflar üretici firma tarafından karşılanacak olup 7223 sayılı Kanun’un 19 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince tarafınıza; Ürünün, teknik düzenlemesine uygun, güvenli ve eş değer bir ürünle değiştirilmesi imkanı yine üretici tarafından sunulacaktır.