Kayseri'de o mahalleye neden yatırım yok! Nedenini Bakan açıkladı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Epçe Mahallesi ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de o mahalleye neden yatırım yok! Nedenini Bakan açıkladı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Develi ilçesinde nüfus yoğunluğunun fazla olduğu belirtilen Sindelhöyük ve Epçe Mahallelerinde oturan vatandaşlar doğalgaz bekliyor. Bu konuda vatandaşların talepleri Meclis gündemine de taşındı. Peki söz konusu mahalleler doğalgaza kavuşacak mı?
Bakan'dan Kayseri açıklaması! O mahallenin imar bütünlüğü yok, o yüzden yatırım yok…
Bu yönde kendisine yöneltilen soruya yazılı yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sindelhöyük Mahallesi'nde yer alan tüm imarlı alanlara doğal gaz arzı sağlandığını söyledi. Bakan Epçe için de imar sorununa dikkat çekti. Epçe Mahallesi'nin tamamında imar bütünlüğü bulunmadığını dile getiren Bakan Bayraktar, bu nedenle yatırımlara başlanılamadığını söyledi. 
Bakan'dan Kayseri açıklaması! O mahallenin imar bütünlüğü yok, o yüzden yatırım yok…
BAKAN TOPU BELEDİYEYE ATTI! YASAL GEREKLİKLER YERİNE GETİRİLMELİ
Bakan Alparslan Bayraktar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in konuyla ilgili olarak kendisine yönelttiği soru önergesine verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı: Doğal gaz dağıtım şirketleri 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nun 2'nci bölüm 4'üncü maddesinde yer alan "...Doğa/ gaz dağıtım şirketleri, lisanslarında belirtilen dağıtım bölgesi kapsamında doğal gaz dağıtım faaliyeti yapmakla yetkili olup, dağıtım bölgesi kapsamında bulunan şehirlerin imarlı alanlar bütününde dağıtım faaliyeti yapmakla yükümlüdür." hükmü kapsamında bölgede dağıtım faaliyeti gösteren şirket tarafından imarlı alanlar bütününde yatırım faaliyetleri yürütülmekte olup imarlı olmayan alanlar için ise her yıl ilgili Belediyeden imar bütünlüğünün sağlanmasına yönelik talepte bulunulmakta ve bu kapsamda yatırım faaliyetlerinin il genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülmektedir. Önergede bahsi geçen Kayseri ili Develi ilçesi Sindelhöyük Mahallesi'nde yer alan tüm imarlı alanlara doğal gaz arzı sağlanmış olup doğal gaz şebeke hattı kadastral yollardan geçirilerek imar bütünlüğü olmayan bazı alanlarda da doğal gaz arzı sağlanmıştır. Epçe Mahallesi'nin ise tamamında imar bütünlüğü bulunmadığından yatırımlara başlanamamış olup imar plan uygulaması bulunmayan bölgelerde ilgili belediye tarafından yapı kayıt belgesi bulunan yapının bulunduğu bölge kavramının yasal gerekliklerinin yerine getirilmesi, yatırımla ilgili deplaseden kaynaklanabilecek tüm maliyetlerin üstlenileceğine yönelik taahhüt verilmesi ve ardından belediye meclis kararlarının alınması akabinde bölgede faaliyet gösteren dağıtım şirketi tarafından yatırım planlarına uygun olarak çalışmalara başlanabilecektir.
Bakan'dan Kayseri açıklaması! O mahallenin imar bütünlüğü yok, o yüzden yatırım yok…Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Epçe Mahallesi'nin tamamında imar bütünlüğü bulunmadığından yatırımlara başlanılamadığına dikkat çekti.