Kayseri'de o bölgede toz alarmı! Vatandaş canından bezdi, şikayetler arttı, oluşan tozun nedeni o firma mı?

Kayseri'de dikkat çeken gelişme. Orta çıkan toz dumanla birlikte şikayetler artınca Belediye Başkanı, bölgede faaliyet gösteren o firmanın yetkililerini çağırdı. Yapılan görüşmeler sonrasında gerçek ortaya çıktı. İşte toza neden olan, vatandaşı canından bezdiren olayın perde arkası. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de o bölgede toz alarmı! Vatandaş canından bezdi, şikayetler arttı, oluşan tozun nedeni o firma mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde ortaya çıkan toz vatandaşların şikayetlerini beraberinde getirdi. Yaşanan gelişmeyle birlikte gözler bölgede faaliyet gösteren maden firmasın a çevrildi. Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ilçede ortaya çıkan maden tozu konusunda vatandaş hassasiyeti artınca firma yetkilileri ile bir araya geldi. 

Kayseri'de o bölgede toz alarmı! Vatandaş canından bezdi, şikayetler arttı, oluşan tozun nedeni o firma mı?

Belediye Başkanı hangi firma yetkilileri ile görüştü?

Başkan Taşyapan, ‘İlçemizde daha önce 2019 yılı sonrası maden şirketi ile yapılan mutabakat sonrası alınan tedbirlerle disipline edilen maden tozu konusunda hassasiyetin tekar artması ile ilgili Özkoyuncu Madencilik Şirketi Genel Müdürü Necip Ebegil ve Genel Müdür Yardımcısı Murat Ilgaz'ı Belediyemiz de kabul ettik’ dedi.

Maden tozu sorunu neden ortaya çıktı?

Görüşmelere yönelik de bilgi veren Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, son günlerde ortaya çıkan toz hadisesinin nedeninin Karabük Demir Çelik fabrikası yol güzergahındaki demiryolu ağının heyelan neticesi sonucunda trafiğe kapanması nedeniyle kaynaklandığını söyledi.

Kayseri'de o bölgede toz alarmı! Vatandaş canından bezdi, şikayetler arttı, oluşan tozun nedeni o firma mı?

Demir yolu kapanınca, Soğanlı güzergahından Karabük istikametine maden çekimi yapılıyor

Başkan Taşyapan, ‘Yapılan görüşme neticesinde 2019 yılından beri maden işleme sahası sulama, havadan toz halinde sulama ve ocak içi sulamalar dahil, kamyonların giriş çıkıştaki dört yönlü yıkaması yakın kontrole alınmış olup, son bir aydaki gerçekleşen hadisenin Karabük Demir Çelik fabrikası yol güzergahındaki demiryolu ağının heyelan neticesi sonucunda trafiğe kapanmasıyla ilçemizden Karabük istikametine, Soğanlı güzergahından otoban üzerinde karayoluyla maden çekimi yapıldığı anlaşıldı’ diye konuştu.

Yol güzergahının değiştirilmesi için görüşme yapıldı

‘Bununla ilgili yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yol güzergahının değiştirilmesi ve araçların tertibat almasıyla ilgili gerekli görüşmeler Taşıyıcılar Koparatifleri ile de yapılarak çözüm üretilmeye çalışılmıştır’ diyen Taşyapan, Karabük istikametine karayoluyla maden çekme işi Karabük Demir Çelik fabrikasıyla taşıyıcıların doğrudan anlaşmasıyla gerçekleştiğini ve demir yolunun açılmasıyla birlikte bu arızi durumun geçici olduğunu söyledi.

Özkoyuncu şirketi eksiklerin giderileceğinin sözünüverdi

Başkan Halit Taşyapan, bu konuda Özkoyuncu şirketinin de eksikliklerin giderilmesi için çalışma yapacağını da belirterek, ‘Ancak istasyon bölgesindeki alan yönetimindeki her türlü eksikliğin giderilmesini Özkoyuncu şirketimiz üstlenmiş olup, hassasiyetler üst seviyeye çıkarılmıştır. Ayrıca alanın tamamı ilgili kurumlarınca da denetimleri yapılmakta olup bu konudaki hassasiyetlerini üst seviyeye çıkarma konusunda belediye olarak gerekli görüşme ve girişimleri zaman zaman yapmaktayız. Konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyorum’ dedi.