Kayseri'de milyonluk hırsızlık operasyonu

Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 18 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı. Detaylar haber bülteninde...

Kayseri'de milyonluk hırsızlık operasyonu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Emniyet ekipleri kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. 228 yıl 4 ay 25 gün hapis cezası olan 176 kişi yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği ekipleri 21-27 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 6136, 2521 ve 5729 sayılı kanunlara muhalefet olaylarına yönelik ruhsatsız tabanca, 8 ruhsatsız tüfek, 7 kurusıkı tabanca ve 83 fişek ele geçirildi. Bu sayede şehirdeki silahlı suçlara yönelik etkili bir mücadele verdi.

18 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılırken, 16 şüpheli yakalandı ve 1 kişi tutuklandı. Çalıntı araçlar, hırsızlık malzemeleri ve değerli eşyaların büyük bir kısmı sahiplerine teslim edildi. Toplamda 2 milyon 400 bin TL değerinde mal kaybı önlendi.

Kumar oynatıldığı tespit edilen bir iş yerine operasyon düzenlendi. İşletme sahibi adli makamlara sevk edilirken, kumar oynayan 4 kişiye idari para cezası uygulandı.

 Diğer yandan toplam 228 yıl 4 ay 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 176 aranan şahıs yakalandı ve 49'u tutuklandı. Bu sayede şehirdeki suç oranları düşürülmeye çalışılıyor.

Emniyet Müdürlüğü'nden  yapılan açıklamada, ilimiz genelinde halkımızın can ve mal güvenliğinin en önemli öncelikleri olduğu vurgulandı. Suçla mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam edeceği belirtildi.