Kayseri'de meğer o bölgeyi yanlış işaretlenmişler!

Kayseri'de bir bölgede yanlış işaretleme yapıldığı ortaya çıktı. Yanlış işaretleme yapılması sonrasında yeniden İmar değişikliği planı gündeme geldi. Peki şimdi ne olacak? Kimler, bu konuda çalışma yapacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de meğer o bölgeyi yanlış işaretlenmişler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Zile Mahallesi’nde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun ‘1. Derece Arkelojik SİT alanı olarak  ‘’Yerleşim’ adı altında tescil edilen bir alanın yerinin yanlış işaretlendiği ortaya çıktı.

Kayseri'de meğer o bölgeyi yanlış işaretlenmişler!

Peki şimdi ne olacak? Yetkililer bu konuda harekete geçti. Buna göre, yanlış işaretleme ile anılan SİT alanının 1 ve 3’üncü derece güncellenmesi talep ediliyor. Bu konuyla ilgili olarak ortaya çıkan yanlışlığın düzeltilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nin harekete geçtiği ifade edildi.

Kayseri'de meğer o bölgeyi yanlış işaretlenmişler!

KOMİSYONUN GÜNCELLEME MESAİSİ
İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun ne yönde olduğu merak edilirken, konunun yakın zamanda görüşülüp, karara bağlanması bekleniyor.  
NE TALEP EDİLİYOR?
Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun, 30.01.2009 tarih, 1288 sayılı Kurul Kararıyla "Yerleşim" adı altında tescilli olan sit alanının yerinin yanlış işaretlenmiş olması nedeniyle  yapılacak güncellenme konusunda “1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği talebi”  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek.