Kayseri'de medar sistemiyle denetim

Kayseri'de jandarma ekipleri, trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla yapılan denetimlerde araç ve sürücülere 12.206,423 TL idari para cezası uygulandı. Detaylar Kayseri Olay Haber'in Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri'de medar sistemiyle denetim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de jandarma ekipleri, kent genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ve trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla yoğun bir çalışma yürütüyor. Özellikle hız sınırını aşan araçlara yönelik yapılan denetimlerde hız ihlali yaptığı tespit edilen 4.345 gündüz ve 1.488 gece sürücü/araca 12.206,423 TL idari para cezası uygulandı.

Kayseri'de medar sistemiyle denetim

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, trafikte ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla yoğun trafik kazalarının yaşandığı bölgelerde etkin trafik denetimleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kayseri-Melikgazi İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, Şehit Jandarma Onbaşı Hakan Türk Caddesi gibi trafik kazalarının sık yaşandığı güzergahlarda hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) kullanılarak gece/gündüz trafik denetimi aralıksız sürdürülüyor. Develi, İncesu, Kocasinan ve Bünyan Trafik Jandarması sorumluluk bölgesindeki yol güzergahlarında da aralıksız hız radar denetimleri yapılıyor. Medar MTS ile tek bir sistemle aynı anda birçok aracı 4 şeride kadar eş zamanlı takip edip ihlal kayıtlarını ayrı ayrı oluşturulabiliyor.

Kayseri'de medar sistemiyle denetim

2024 yılının ilk yedi ayında gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, hız ihlali yaptığı tespit edilen 4.345 gündüz ve 1.488 gece sürücü/araca toplam 12.206.423 TL idari para cezası uygulandı. 

Kayseri'de medar sistemiyle denetim

Kayseri Trafik Jandarma Komutanlığı yaptığı açıklamada; "Söz konusu insan ise trafikte 1 can kaybı bile fazladır" diyerek trafik güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediğini bu kapsamda yapılan çalışmalar sayesinde, hız kaynaklı trafik kazalarında önemli ölçüde azalma beklediklerine' yer verdi.