Kayseri'de korkutan tarih! Milyonlar çöpe mi gidecek?

RHG Enertürk Enerji Stadyumunda milyon TL'ler harcanarak zemin yenileme çalışmaları tamamlanırken Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin genel kurul yapacak olmasına taraftarlardan tepki geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri'de korkutan tarih! Milyonlar çöpe mi gidecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2023-2024 sezonunda zeminden ötürü Türkiye Futbol Federasyonu’ndan uyarı da alan Kayserispor Kulübü, RHG Enertürk Enerji Stadyumunda zemin yenileme çalışmaları Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Stadın zemini tamamen söküldü ve daha az bakım maliyet gerektiren milyon TL'ler harcanarak hibrit çim ile yenilenirken koltukların değiştirilmesi dahil birçok yenileme yapıldı.

Kayseri'de korkutan tarih! Milyonlar çöpe mi gidecek?

Stadyumda olağan genel kurul yapılmasına tepki

Yeni sezona yenilenmiş stadında başlayacak olan Kayserispor daha ilk karşılaşmasına çıkmadan RHG Enertürk Enerji Stadyumunda Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatif'nin olağan genel kurul yapacak olması taraftarlardan tepki topladı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi 70'inci ve 71'inci Olağan Genel Kurul Toplantıları 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10:00’da RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda yapma kararı aldı. Yenilen stadyumda Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurul Toplantılarının yapma kararı alması sosyal medya platformu 'X' deki Kayserispor Fan grubunun tepkisine sebep oldu.

Kayseri'de korkutan tarih! Milyonlar çöpe mi gidecek?

Kayserispor Fan: 'Skandal...!'

'Kayserispor Fan' sosyal medya grubunun 'Skandal...!' başlığıyla 'X'den yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Skandal..! Kayserispor Stadyumu zemin çalışmaları devam ederken ve henüz zemin oturmamışken, Kayseri Şekerinde içinde olduğu Mali Kurul Toplantısı stadyumda yapılması haberi ortaya çıktı. Böyle absürtlük olamaz. Koca sezon heba edilemez. Kadir Has Salonuna gitsinler!"

Kayseri'de korkutan tarih! Milyonlar çöpe mi gidecek?

Büyükkılıç: 'Ekonomik ömrünü doldurduğunun farkındayız'

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek şu açıklamada bulunmuştu; “RHG Enertürk Enerji Stadyumu’ndayız. Kayseri’mizin en önemli spor merkezindeyiz. Yaklaşık 15 senedir aynı şekilde kullanılan sahanın ekonomik ömrünü doldurduğunun farkındayız. İnşallah 2024-2025 sezonunda Kayseri’mize, Kayserispor’umuza yakışır, seyircilerimizin keyifle maç izleyeceği sezona uygun sahamızın yenilenme çalışmalarını hızla sürdürüyoruz.”

Kayseri'de korkutan tarih! Milyonlar çöpe mi gidecek?

7 bin 848 metrekare çim serimi yapıldı

Saha sıyırma işlemleri ile başlanarak mevcut kotun 25 santimetre altına inilen bu işlemin yanı sıra, temiz kum çekim işlemi yapılarak, bu şekilde saha seviyesi 10 santimetre düşürülen ve lazer tesviye makinesi ile beşik çatı formatına getirilen sahada çim serimi, ortalama 5 gün gibi bir sürede tamamlandı. Kayseri Stadyumu’nda yapılan çim serimi çalışmalarında, toplam 7 bin 848 metrekare çim serimi yapılırken, çimlerin kök salması için 1 hafta dinlendirilerek gözlemlenmesinin ardından HYBRIT sistem çalışmalarına geçilecek.

Kayseri'de korkutan tarih! Milyonlar çöpe mi gidecek?