Kayseri'de konkordato ve işten çıkarma haberlerine sert tepki

Satış sürecine ilişkin tüm detayların yakından takip edildiği Erciyes Anadolu Holding'in CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, işten çıkarma ve konkordato haberlerine sert çıktı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de konkordato ve işten çıkarma haberlerine sert tepki
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de kurulu bulunan Erciyes Anadolu Holding, 8 farklı hizmet alanın hizmet veren 30 şirketi ile Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşunda yer alıyor. Türkiye ve Kayseri için önemli bir yere sahip olan şirketin satış süreci ise yakından takip ediliyor. Birçok firmalı ihaleye çıkan ve çıkmaya hazırlanan holding hakkında yapılan bazı haberler Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’i kızdırdı. 

‘Bu haberler iş yeri huzurunu tehdit ediyor’

Bazı basın yayın organlarında yer alan konkordato ve işten çıkarma haberlerine sert tepki gösteren CEO Ertekin, “Varsa 1-2 örnek üzerinden Kayseri için genelleme yapmak ve sanki Kayseri’de firmalar batıyor, işçi çıkarıyor algısı yaratmaya çalışmak çok yanlış. Bu tür haberler provokasyon için fırsat arayanlara istedikleri fırsatı veriyor, iş yeri huzurunu ve iş barışını tehdit ediyor. İşten çıkarma oluyorsa işler bozulduğu için değil ama bu tür haberlerin etkisi ile işçileri provoke eden iş yeri huzurunu bozan kişilerin işlerine son verilmesi sebebi ile oluyor.” dedi.

‘İşçi çıkararak tasarruf yapmak hiç bir zaman tercihimiz olmadı’

Ertekin, işlerin azalması nedeniyle tek bir kişinin dahi işten çıkarılmadığının altını çizerken açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Kayseri OSB’de 30’a yakın fabrikamız var. İşlerimizin azalması nedeniyle bugüne kadar tek bir mesai arkadaşımızı işten çıkarmadık. İşçi çıkararak tasarruf yapmak ve zorlukları bu şekilde aşmaya çalışmak hiç bir zaman tercihimiz/stratejimiz/çıkış yolumuz olmadı ve olmayacak. Bu iyi niyetten uzak yapılmış habere şöyle bir cevabım olacak:

‘Biz işçi kardeşlerimizin alın terinin ve emeğinin karşılığını hep verdik’

Bundan 2 sene önce Toplu İş Sözleşmemizin-TİS imza töreninde işçi kardeşlerim yaptığımız iyileştirmeler nedeniyle konuşmamı dakikalarca alkışlamış, konuşmamı defalarca alkışla kesmişlerdi. Ekim-Kasım gibi kıymetli sendika temsilcilerimiz ile yeni TİS görüşmelerimiz başlayacak. Bu TİS görüşmelerinin imza töreninde de yapacağımız iyileştirmeler dakikalarca alkışlanacak. Biz işçi kardeşlerimizin alın terinin ve emeğinin karşılığını hep verdik. Bugüne kadar ne söz verdiysek de fazlasıyla yerine getirdik.”