Kayseri'de kimler görevlerinden ihraç edildi, kimler geri geldi?

Kayseri'de kimler görevlerinden ihraç edildi, kimler geri geldi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 4 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK)  Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni kararname ile Kayseri’de3 görevlerinden ihraç edilenlerle, görevlerine iade edilen isimlerde yer aldı. Buna göre Kayseri’de görevlerinden ihraç edilenler:

Geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturmaları çerçevesinde gözaltına alınan Özvatan eski Kaymakamı Uğur Yıldım ile Kayseri Valiliği Kaymakam adayı Mehmet Yıldız kamudan ihraç edildi. Diğer yandan Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Uzman Tabip Mehtap Özdoğru ile Sağlık Teknisyeni Yasin Savaş’ın da kamudaki görevlerinden ihraç edildikleri Resmi Gazete ile açıklanan listede yer aldı.

İncesu’da Vaiz olarak görev yapan Halil İbrahim Yeniay ise görevine iade edildi.

FETÖ İHRAÇLARINA YARGI YOLU AÇILDI MI?

Diğer yandan yeni yayımlanan 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ’den ihraç edilenlerin yargı yoluyla haklarını arayabileceklerini ifade edildi. Buna göre, son kararname ile içerisinde yargı mensuplarının da bulunduğu 7 kişilik Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kuruldu. Bu komisyona 60 gün içersinde başvuru yapılması gerekiyor. Komisyon söz konusu talebin reddi yönünde karar verirse, kişi bu karar karşı HSYK tarafından belirlenecek Ankara İdare Mahkemeleri’nde idari dava açabilecek.