Kayseri'de kavurucu sıcaklara kısa bir mola: Kuvvetli yağış geliyor!

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Hava durumuna ait detayları Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de kavurucu sıcaklara kısa bir mola: Kuvvetli yağış geliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz mevsimminin ilk ayı olan haziran ayında hava sıcaklığı nasıl olacak?  Yağışlı ve kuvvetli rüzgarlar devam edecek mi? Vatandaşların merak ettiği bu soruların cevabını Meteoroloji açıkladı.

Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren artarak, hafta ortasına kadar 6 ile 10 derece mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor. Kayseri'de sıcak havalar yerini sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji, 7 Haziran'a ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

Meteorolojiden alınan verilere göre bugün parçalı bulutlu, akşam saatlerinde yerel ve kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kayseri'de en yüksek sıcaklık 31 derece, en düşük sıcaklık ise 15 derece olması bekleniyor.

Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Kayseri çevreleri ile Sivas'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.Hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bekleniyor.Rüzgar kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Beklenen yağışların öğle saatlerinden sonra Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri çevreleri ile Sivas'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara(Ani sel, Su baskını, Yıldırım ve dolu yağışı, Ulaşımda aksamalar, Yağış öncesi ve anında ani kuvvetli rüzgar vb.)karşı dikkatli ve tedbirli olnması gerekmaktedir