Kayseri'de karşılıksız patlama! Rekor artış

Kayseri'de ekonomideki gelişmelerin olumsuz etkileri rakamlara da yansıyor. Yaşanan ödeme güçlüğü nedeniyle piyasalarda karşılıksız çek patlaması yaşanıyor. Ortaya çıkan rakamlar 'rekor artış' olarak ifade ediliyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de karşılıksız patlama! Rekor artış
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de kaşrılıksız çek sayısında adeta patlama yaşandı. Ekonomide yaşanan sıkıntılarla birlikte ortaya çıkan rakamlara rekor seviyede. 

Yılın İlk 8 Ayında rekor artış

Çek ve senet ticari hayatın en önemli ödeme araçları arasında, ancak bu konuda son dönemde ciddi bir sorun yaşanıyor. Çünkü geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında karşılıksız çek ve protesto senet sayısında rekor bir artış var. Birçok firma bu nedenle zor durumda. Bu gelişmelerle birlikte kapanan şirket sayısında artışlar da görülmeye başladı.

Ödeme güçlüğü yaşanıyor

Karşılıksız çek miktarındaki artışının arkasında piyasada ortaya çıkan ödeme güçlüğünün olduğu belirtiliyor. Çünkü piyasalar günümüzde çek ile dönüyor. Karşılıksız çekler nedeniyle de firmaları finansman sıkıntısına düşüyor. Bu nedenle konkordato ilan eden de iflas edenler ve iflasının eşiğinden dönenler de var. 

Kayseri'de karşılıksız patlama! Rekor artış

Kayseri’de karşılıksız çek tutarı yüzde 65,2 arttı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından yayınlanan istatistik verilerine göre 2023 yılı Ocak, Ağustos döneminde Kayseri’de karşılıksız çek toplam tutarı 37 milyar 545 milyon 950 bin lira iken 2024 yılı Ocak, Ağustos döneminde yüzde 65,2 artış ile 62 milyar 25 milyon 824 bin lira oldu. 

Kayseri'de karşılıksız patlama! Rekor artış

Tüm zamanların rekoru!

Kayseri'de ortaya çıkan bu rakamlar düşündürdü. Ekonomide yaşanan olumsuzlukların piyasalara yansıması olarak değerlendirilen bu gelişmeyle birlikte kentte rekor kırıldı. 2024 yılının ilk 8 ayındaki 62 milyar 25 milyon 824 bin lira karşılıksız çek tutarı 'tüm zamanlarının rekoru' olarak ifade ediliyor. 

Kayseri'de karşılıksız patlama! Rekor artış

Gazeteci Cafer Zengin ve Ekonomist Zeki Karahüseyin, Olay Türk TV'de siyaset ve ekonomide yaşanan gelişmeleri Ekonomik Bakış programında değerlendirdi. Ekonomik Bakış'ı izlemek için TIKLAYIN

Kayseri'de karşılıksız patlama! Rekor artış