Kayseri'de kaldırımlardaki büyük tehlike!

Kayseri'de kaldırımlarda yer alan mantarlar tehlikeye davetiye çıkarıyor. Özellikle görme engelli vatandaşlar, kaldırımdaki bu tehlike yüzünden kazalar atlatıyor. Kayseri Olay Haber Merkezi'nin objektiflerine yansıyan görüntüler de tehlikeyi gözler önüne serdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de kaldırımlardaki büyük tehlike!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de her yıl 7-14 Ocak tarihleri  “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” olarak biliniyor. Bu yılda hafta kapsamında bazı etkinlikler gerçekleştirildi. Engellilerin sosyal hayata kazandırılmasına yönelik açıklamalar, paylaşımlar yapıldı. Ancak şehirde belediyeler tarafından ortaya konan ya da göz yumulan bazı uygulamalar görme engelliler için tehdit oluşturuyor.  Bu uygulamaların başında da kaldırımlardaki mantarlar geliyor. Kaldırımlara sürücülerin araçlarını park etmelerini engellemek için konulan ve mantar olarak bilinen kaldırım taşları ya da aparatları görme ve bedensel engelliler için hayatı daha da zorlaştırıyor.  

Kayseri'de kaldırımlardaki büyük tehlike!

Kayseri Olay Haber Merkezi, bu tehlikeye dikkat çekmek ve yerel seçim öncesinde seçilecek belediye başkanlarının bu soruna çözüm bulacak projeler geliştirmelerine vurgu yapmak amacıyla tehlikeyi gözler önüne serdi.

Kayseri'de kaldırımlardaki büyük tehlike!

Sivas Caddesi’nde “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” içerisinde kaydedilen bu görüntülerde iki görme engelli vatandaşın yolda ilerlerken mantarlar yüzünden düşme tehlikesi yaşadıkları anlar kaydedildi. Sorun bu şekilde gözler önüne serildi.
Diğer yandan görme engelliler için yapılan yürüme yollarının hemen yanı başına konan mantarlar da sıkıntının bir başka boyutu. Engellilere özel olarak yapılan bir yıl güzergâhının yakınına yapılan mantarların görüntüsü ‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ dedirtiyor. Görme engelli vatandaşlar, önlerine konuna bu engellerin kaldırılmasını istiyor.

Kayseri'de kaldırımlardaki büyük tehlike!