Kayseri'de kaç yabancı uyruklu üniversite öğrencisi var?

Kayseri'de kaç yabancı uyruklu üniversite öğrencisi var? Bu soru Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in soru önergesiyle yanıt buldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayseri'de kaç yabancı uyruklu üniversite öğrencisi var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in soru önergesi Kayseri’de kaç yabancı uyruklu üniversite öğrencisinin olduğunu ortaya çıkardı. Özdemir, Kayseri’deki üniversitelerde öğrenim gören uluslararası statüdeki öğrenci sayısını ve vatandaşı oldukları ülkelerin dağılımını Milli Eğitim Bakanlığı’na sormuştu. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Özdemir’e verilen cevapta Kayseri’de 4 bin 80 yabancı uyruklu öğrencinin üniversite eğitimi gördüğü belirtildi. 
Listenin ilk sırasında 956 ile Suriyeli öğrenciler yer alırken; Suriyeli öğrencileri 341 öğrenci ile Azeri öğrenciler takip ediyor. Üçüncü sırada 299 öğrenci ele Endonezya yer alırken; 273 Türkmenistanlı öğrenci de eğitim hayatını Kayseri’de sürdürüyor. 4 bin 80 öğrenciden bir tanesi de vatansız olarak listede yer alıyor.