Kayseri'de kaç Suriyeli oy kullanacak?

Kayseri'de kaç Suriyeli oy kullanacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle seçime girecek siyasi partilerin temsilcileri ve yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi. Kayseri’de, 2 bin 744 sandıkta 970 bin seçmenin oy kullanacağını ifade eden Vali Kamçı, seçim sürecinin huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını açıkladı. Vali Kamçı: "Seçimde taşkınlık yapan cevabını alır"  dedi.

Kayseri’de 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere yönelik toplantılar sürüyor. Vali Süleyman Kamçı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle seçime girecek siyasi partilerin temsilcileri ve yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Kamçı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez de katıldı. Vali Kamçı, bu toplantılar kapsamında ilk olarak siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya geldi. Vali Kamçı burada yaptığı konuşmada, seçim sürecinin Kayseri’de huzur ve güven içerisinde tamamlanacağına inandığını belirterek, seçime girecek olan partilere başarılar diledi. Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Vekili Aydemir Şahin’in seçim süreciyle ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklara ilişkin sunum yaptığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. Vali Kamçı, siyasi partilerin temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından, kentte faaliyet gösteren ulusal ve yerel basının temsilcileri ile de bir araya geldi. Vali Kamçı, toplantıda yaptığı konuşmada, “Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası diye üç evreye ayırabileceğimiz süreçte gerekli tüm tedbirleri almak için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

“OYLARININ SANDIĞA DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE YANSIMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Seçimlerin güvenli ve demokratik bir şekilde geçmesi basın mensuplarına da düşen görevler olduğunu vurgulayan Vali Kamçı, “Milletimizin oylarının sandığa demokratik bir şekilde yansıması için çaba sarf etmek öncelikli görevimizdir” diye konuştu.

“PROVOKATİF HAREKETLERE İZİN YOK”

Kamçı, şöyle konuştu: “Her üç evrede de (Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası) provokatif hareketlere karşı duyarlı olunması, vatandaşımızı karamsarlığa ve endişeye sürükleyecek, galeyana getirebilecek olası her türlü art niyetli girişimlere karşı siz medya mensuplarının sağduyulu, kararlı ve özverili bir şekilde davranacağı konusunda en ufak bir tereddüdüm yoktur. Ayrıca seçim sürecinde, seçim yasaklarının başlamasıyla birlikte medya olarak bu yasaklara, kanunlara uyulması için azami gayret göstereceğinizden de kuşkum yoktur. Ülkemiz kritik bir dönemden geçerken yapılacak bu seçimin en güvenli, en özgür ve en demokratik bir şekilde geçmesi için hep birlikte çalışmak durumundayız. Milletimizin oylarının sandığa demokratik bir şekilde yansıması için çaba sarf etmek öncelikli görevimizdir. Seçimde taşkınlık yapan cevabını alır"

“SOSYAL MEDYA HABERLERİNİN ÜZERİNDE DURACAĞIZ”

Vali Kamçı ayrıca asılsız haberlerin önünü kesmek için uğraşacaklarını, sosyal medya haberlerinin de  üzerinde duracaklarını ifade etti. Kamçı, Kayseri’de 2 bin 744 sandıkta 970 bin seçmenin oy kullanacağını anlattı. Seçim sürecinin huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını da sözlerine ekleyen Vali Kamçı, kentte 4 bin jandarma ve polisin görev yapacağını personelin görev yapacağını dile getirdi.

KAYSERİ’DE 279 SURİYELİ OY KULLANACAK

 Diğer yandan Vali Süleyman Kamçı, kamuoyunda merak edilen bir konuya da açıklık getirdi. Kayseri’de mültecilerin sayısı ve seçimde oy kullanıp kullanmayacakları yönünde kamuoyunda ortaya çıkan bazı tartışmalara ve iddialara da yanıt veren Vali Kamçı, “Kayseri’de 75 bin mülteci var. Bunların 1000’e yakını Afgan, İran ve Doğu Türkistanlı, geriye kalanı Suriyeli. Bu Suriyeliler’den aralarında doktor ve mühendislerin de yer aldığı 279’u Türk vatandaşlığı hakkı elde etti ve bunlar 24 Haziran’da yapılacak olan seçimde oy kullanacak. Bunların dışındaki Suriyeliler oy kullanmayacak” diye konuştu.