Kayseri'de kaç kişi aşı hakkı olmasına rağmen, aşı olmadı?

Ülke genelinde 23 milyon kişi şu ana kadar aşı olmadı. Peki Kayseri'de durum ne?

Kayseri'de kaç kişi aşı hakkı olmasına rağmen, aşı olmadı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke genelinde 23 milyon kişinin henüz aşı olmadığını açıkladı. Peki Kayseri'de durum ne? Kentte aşı olmayan kişi sayısı kaç? 

Koronavirüsle mücadelede en önemli silah olan aşı konusunda çalışmalar sürüyor. Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de bayram boyunca aşılama çalışmaları ara verilmeden sürdü. Türkiye’de aşılanan kişi 66 milyona yaklaştı. Kayseri’de de aşılanan kişi sayısı 1 milyon 60’a yaklaştı.
Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere yetkililer, vatandaşlara aşı olmaları konusunda sık sık çağrıda bulunuyor. 
İŞTE AŞI OLMAYANLARIN SAYIAI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaklaşık 23 Milyon kişinin henüz aşı olmadığına dikkat çekerek,  “2. dozu olmayanların sayısı 17 Milyon. Çift doz aşı olup, 3. doz aşıya gelmeyenlerin sayısı 9 Milyona yakın. Aşıdan istediğimiz sonucu almak için süreci hızla tamamlamalıyız. Şu anki sorun, tedbirlerin esnetilmesidir. Kontrolü ele alalım” dedi.
YÜZDE 63 EN AZ BİR DOZ AŞI OLDU
“Yüzde 63’ümüz en az bir doz aşımızı olduk” diyen Bakan Koca, “Aşılanma oranı daha düşük olsaydı, bugün daha yüksek vaka sayılarıyla karşılaşacaktık. Zayıf noktamız, salgınla mücadelenin kuralları konusunda yorulmuş olmamız ve bazılarımızın aşıyı ertelemesidir. Kurallarla, aşıyla kontrolü ele alalım” ifadelerini kullandı. 
Diğer yandan Türkiye genelinde toplam aşı olanların sayısı dün itibariyle 65 milyon 975 bin 686’ya  ulaştı. Bunun 39 milyon 447 bin 8487’i birinci doz uygulanan kişi sayısı olurken, 22 milyon 723 bin 175’i ise ikinci doz aşı uygulanan kişi sayısı olarak ortaya çıktı. 
KAYSERİ'DE AŞI TABLOSU 
Kayseri’de de toplam aşı olan kişi sayısı dün itibariyle 1 milyon 59 bin 406 oldu. Kentte birinci doz Koronavirüs aşısı uygulanan kişi sayısı 649 bin 197 olurken,  ikinci doz aşı uygulanan kişi sayısı ise 353 bin 444’e ulaştı.
KAYSERİ’DE ŞU ANA KADAR KAÇ KİŞİ AŞI HAKKI OLMASINA RAĞMEN AŞI OLMADI? 
Diğer yandan ülke genelinde 23 Milyon kişi aşı olmazken, Kayseri'de aşı olması gerekirken, Koronavirüs aşısı olmayan kişi sayısının yaklaşık 400 bin civarında olduğu ifade edildi.