Kayseri'de kaç avukat var?

Adalet herkes için önemli. Adaletin olduğu toplumlarda insanlar güven içinde yaşar. Adaletin ortaya çıkmasında önemli görev üstlenen unsurlar arasında Avukatlar da yer alıyor. Peki, Kayseri'de Baro'ya kayıtlı görev yapan kaç avukat var? Bu avukatlardan kaçı kadın ve kaçı erkek? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de kaç avukat var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet yaşamda önemli bir kavram. Devlet ve toplum hayatının bekası adalete bağlıdır. ‘Adalet mülkün temelidir’ sözü de bu gerçeğe dikkat çeker. Adaletin olduğu toplumlarda insanlar kendini güvende hissedip, huzur içinde yaşar. Güçsüzü güçlüye, haklıyı haksıza karşı koruyan adalettir. Bu kapsamda adaletin önemine vurgu yapan birçok söz söylenmiştir. Her dönem insanlık tarihinde adalete ihtiyaç duyulmuş ve adaletin tesisi için mücadele verilmiştir. 

Kayseri'de kaç avukat var?

Avukat nedir?

Adaletin gerçekleşmesi için önemli görev üstlenenler arasında avukatlar da gelir. Avukat, uyuşmazlıkların doğumundan başlayarak, mahkeme aşaması ve hakkın teslimine kadar olan süreçte kişileri temsil eder. Hukuk fakültesini okuduktan sonra, stajını tamamlayanlar avukatlık mesleğine adım atıyor. Ya serbest olarak ya da bir kuruma bağlı olarak mesleklerini icra ediyorlar. 
Avukat aynı zamanda aklavcı ve vekil sözcükleri manasını da taşıyor. Eski kullanımda ise Avukata, ‘muhami’ deniliyordu. Diğer yandan Avukatların faaliyette bulunabilmeleri için Baro’ya kaydolmaları gerekiyor. 

Türkiye’de kaç avukat var?

Türkiye’de 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle 185 bin 749 avukat bulunuyor.  Bu avukatlardan 88 bin 427’si kadın, 97 bin 312’si erkek. 

Kayseri’de kaç avukat var?

Kayseri Barosu’na kayıtlı ise 2 bin 850 avukat var. Bu avukatlardan 1324’ü kadın, 1526’sı erkek.