Kayseri'de ismi sokağa verilmişti: Helallik istedi

Kayseri'de ismi Talas'ta bir sokağa verilen ve 2022 yılında Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanan Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı, aslen Kayserili olan Metin Feyzioğlu helallik istedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de ismi sokağa verilmişti: Helallik istedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Talas ilçesi Yukarı Mahalle’de bulunan Kayabaşı Sokağının ismi bir süre önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla 'Prof Dr Metin Feyzioğlu sokağı' olarak değiştirilmişti. Aslen Kayserili olan, bir dönem Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) Başkanlık da yapan Metin Feyzioğlu, sürpriz şekilde 2022 yılında Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanmıştı. Feyzioğlu, bir süre önce bu kez de Prag Büyükelçisi olarak atandı. 

Özel şikayet etmişti

Açıklamaları ve hareketleriyle gündem olan Feyzioğlu, en son KKTC'deki törenlerde CHP lideri Özgür Özel'i karşılamamasıyla gündeme gelmiş ve yine tartışmaların odağında yer almıştı.

Kayseri'de ismi sokağa verilmişti: Helallik istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de tartışmıştı

Feyzioğlu, Erdoğan ile yaşadığı tartışma ile de bir dönem gündeme gelmişti. 2014’te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü programında, o tarihte Barolar Birliği Başkanı olan ve dikkat çeken bir konuşma yapan Metin Feyzioğlu’na, yaptığı konuşma nedeniyle 'Edepsizlik ediyorsun' diyerek salonu terk etmişti.

Kayseri'de ismi sokağa verilmişti: Helallik istedi

Kayserili Feyzioğlu, yaptığı açıklama ile helallik istedi

'Hakkınızı helal ediniz. Varsa bir hakkım bin defa helal olsun. Hoşçakalın' ifadelerini kullanan Feyzioğlyu, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  tarafından bir başka kamu görevi tevdi edilmiş olması nedeniyle sona erdi. Zat-ı Alilerine  gösterdikleri güven ve her daim verdikleri destek için şahsım ve ailem adına en derin şükranlarımı sunuyorum.' dedi. Feyzioğlu kendisine destek verenlere de teşekkür ederek, 'Makamlar geçici, yürek makamı kalıcı' ifadelerin kullandı. 

Kayseri'de ismi sokağa verilmişti: Helallik istedi

Feyzioğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle atandığım Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği görevim, yaklaşık iki yıl gece gündüz demeden Devletim, Milletim, vatandaşlarımız, Kıbrıs Türkleri ve milli davamızın  hizmetinde geçtikten sonra  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  tarafından bir başka kamu görevi tevdi edilmiş olması nedeniyle sona erdi. Zat-ı Alilerine  gösterdikleri güven ve her daim verdikleri destek için şahsım ve ailem adına en derin şükranlarımı sunuyorum.