Kayseri'de İmam Hatip Lisesi'nde 'sahte imza' skandalı!
Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde resmi belgeye 'sahte imza' atıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Sahte imzanın polis kriminal raporlarıyla da belgelendiği ifade edildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde resmi belgeye 'sahte imza' atıldığı belirtildi. Sahte imzanın kriminal raporlarıyla da belgelendiği ifade edildi. Haksız yere okul kantininden tahliye edilmek istendiğini dile getiren kantin işletmecisi Sırma Coşgun, bu nedenle Savcılığa şikayetçi oldu. Savcılığa 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla suç duyurusunda bulunan Coşgun, eşiyle birlikte bu konuda adalet aradıklarını söyledi.
‘Benim adıma tutanağa atılan imza sahte’
Coşgun, ‘05.12.2022 düzenleme tarihli Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetiminde Belirlenen Uygunsuzluk Bildirim Tutanağında kendi adına atılan imzanın sahte olduğunun savunarak, hukuk mücadelesi başlattı.
Okul Müdürü M. Ş.’nin ise söz konusu iddiayla ilgili olarak, ‘İdare tarafından yapılan tahkikatta Denetim formatına göre denetim yapıldığını, denetime tüm üyelerin katıldığını, denetim tutanağı işletmeci Sırma Coşgun'a tebliğ edildiğini, denetim sonunda tutulan tutanağı Sırma Coşgun tarafından imzalandığını’ öne sürdü.
‘Okul Müdürü olarak ilgili kısmı imzaladım’
Müdürün daha sonra konuyla ilgili olarak, 8 Ocak 2024 tarihinde ‘Denetim sonrasında Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi B Blok Müdür odasına gelinerek denetim yapıldığını ve ilgili yerlerin ilgili okul müdürü kısmının tarafımdan imzalanması istendi. Okul Müdürü olarak ilgili kısmı imzaladım’ dediği, öğrenildi.
İmza Kriminal Polis Laboratuarında incelendi
Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından Sırma Coşkun’a ait olduğu öne sürülen imza Emniyet Genel Müdürlüğü Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuarı Müdürlüğüne gönderildi. Coşgun, burada yapılan incelemenin ardından söz konusu imzanın kendisine ait olmadığının belirlendiğini söyledi. Coşgun, ayrıca sadece kendisi adına evraka sahte imza atılmadığını, bunun yanında imzasının taklit edildiği bölümde yazıyla isminin de yazıldığını belirtti.
'Haksız yere okul kantininden tahliye edilmek istendim!'
Bu yolla kendisini haksız yere okul kantininden tahliye etmek için hukuki dayanak sağlanmaya çalışıldığını iddia eden Coşgun, ayrıca kantinde çalışan olan B. K.’yi de şahit gösterdi. Kantin çalışanı da denetimin yapıldığı güne dair şu ifadeleri kullandı: 1 kadın 3 erkek denetime katıldı. Sırma Çoşgun denetleme tutanağına imza atıp atmayacağını sordu. Onlar da şuan imza atılmayacağını beyan edip kantinden ayrıldılar. Denetleme sonrasında Sırma Coşgun herhangi bir tutanağa imza atmadı. Daha doğrusu hiç kimse atmadı’ dedi.
'Soruşturma açılmasına izin verilmiyor!'
‘Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Resmi belgeye sahte imza atılarak aleyhe düzenlenen resmi tutanaktaki imzanın ilgiliye ait olmadığı Kriminal Raporları ile tespit ettirilmiştir’ diyen Sırma Coşgun, eşiyle birlikte hukuk mücadelelerini sürdürdüklerini dile getirdi. 'Çalıştırdığımız okul kantininden haksızca tahliye edilmek istendik' iddiasında bulunan Kantin İşletmecisi Coşgun, 'Yaşananlara rağmen soruşturma ve yargılanmalarına idari ve adli olarak izin verilmiyor' dedi ve bu duruma tepki gösterdi.
'1,5 yıldır sahte imza için mücadele veriyoruz'
Coşgun, şunları söyledi: Resmi belgede sahtecilik suçu işleyen memurlar hakkında yaklaşık 1,5 yıldır sahte imza atanın bulunması için mücadele veriyoruz. Buna rağmen soruşturma ve yargılanmalarına idari ve adli olarak izin verilmiyor. Bu durumun haksız ve usulsüzce üzeri kapatılmak isteniyor. Çalıştırdığımız okul kantininden haksızca tahliye edilmek istendik. Kantin kirasını talep ederek zararlarına yönelik ve kiralarını ödeyemez hale getirmek için çaba ve gayretler de sarf edildi. Biz, sadece adalet arıyoruz. Sahte imza konusunda yetkililerin karşımızda değil yanımızda olmalarını istiyoruz. Çünkü Kayseri Anadolu İmam Hatip lisesinde okul müdürünün de adının da geçtiği resmi tutanakta sahte imza atılmıştır. Savcılığa yapılan şikâyet üzerine başlatılan adli ve idari soruşturma sonuçsuz bırakılmak istenmiştir. Yarınlarımızı emanet ettiğimiz eğitim camiasında böylesine çirkin olayların üzerine gidilmemiş, söz konusu sahte imzanın şahsıma olmadığı Kriminal Raporları ile tespit ettirildiği halde hakkaniyete aykırı şekilde soruşturma izni verilmemiştir. Biz bu konuda gerçeklerin ortaya çıkması için mahkemelerimize güveniyoruz ve soruşturma izni verilmesini, gerçeklerin ortaya çıkmasını talep ediyoruz. Buradan tüm yetkililere de bu konuda adaletin ortaya çıkması için bizlere yardımcı olmaları konusunda sesleniyoruz’
İşte Savcılığa taşınan ve 'sahte' denilen evraktaki o imza