Kayseri'de hangi meslek grubu artan denetimlere isyan ediyor!

Kayseri'de son aylarda artan denetimler nedeniyle Eczacılar isyan etti. Oda yöneticileri sahada yapılan denetimlerde sıkıntıların yaşandığını belirterek, yetkililerin kapısını çaldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de hangi meslek grubu artan denetimlere isyan ediyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Eczacılar, Eczanelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerden yana dertli. Eczanelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerin tüm mali işlemler ve iş süreçlerinin kayıt altında olmasına rağmen çalışma ve hizmet gereklilikleri ile uyuşmayan uygulamalar olduğu ifade edildi.

Bölgesel farklılıklar var

Denetim uygulamaları nedeniyle sahada sorunların yaşandığını belirten Eczacılar, denetleme esnasındaki bölgesel uygulama farklılıklarının ortaya çıktığını belirtiyor.

Denetim açıklaması: Süreci titizlikle takip ediyoruz

12’nci Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın ve yönetimi denetimlerde yaşanan sorunlar nedeniyle Kayseri Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya’yı iyaret etti. Yaşanan sıkıntıların anlatıldığı ziyaretle ilgili olarak Oda’dan yapılan açıklamada, ‘12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uzman Ecz. Uğur Nuri AKIN ve Genel Sekreter Eczacı Bilge Kaan Akbulut Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Sayın İbrahim Kaya ile görüşme gerçekleştirmiştir. Özellikle son zamanlarda yapılan eczanelere yönelik denetimlerle alakalı görüş ve öneriler paylaşılmıştır. Süreci titizlikle takip ediyoruz’ ifadeleri kullanıldı.

Kayseri'de hangi meslek grubu artan denetimlere isyan ediyor!

Sorunların bildirilmesi istendi

Diğer yandan Eczanelere yönelik olarak gerçekleştirilen denetimlerle ilgili Türk Eczacılar Birliği de (TEB) harekete geçti. Birlik, Bölge Eczacı Birliklerine, denetimler ile ilgili yaşanan sıkıntıların bildirilmesini istedi. 

Kayseri'de hangi meslek grubu artan denetimlere isyan ediyor!

Sıkıntılar Birliğimiz tarafından yetkililere net bir biçimde ifade edilmiştir

6 Ağustos 2024 tarihinde ülke genelinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eczanelerde eş zamanlı olarak yapılan denetimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, ‘6 Ağustos günü, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile iletişime geçilerek denetim süreçlerinde meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar aktarılmış ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılarından ve Gelir İdaresi Başkanlığından randevu talep edilmiştir. Denetimler, 7 Ağustos Çarşamba günkü toplantısında Merkez Heyetimizce değerlendirilmiş ve yetkililerle görüşmelere devam edilmesine karar verilmiştir. Bu doğrultuda, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile 7 Ağustos Çarşamba günü bir araya gelinmiştir. Görüşmelerde, Halk sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için kesintisiz hizmet veren 1. Basamak sağlık hizmet sunucuları olan eczanelerimizde,  gerçekleştirilen tüm mali işlemler ve iş süreçleri kayıt altında olmasına karşılık; eczanelerin çalışma ve hizmet gereklilikleri ile uyuşmayan  denetim uygulamaları nedeniyle sahada yaşanan sorunlar, denetleme esnasındaki bölgesel uygulama farklılıkları ve uygunsuz olarak değerlendirilen durumlar, denetimlerin deprem nedeniyle mücbir sebep hali devam eden illerimizde de gerçekleştirilmesinin yarattığı sıkıntılar Birliğimiz tarafından yetkililere net bir biçimde ifade edilmiştir. Görüşmelerimiz sonrasında, 7 Ağustos Çarşamba günü, deprem bölgesinde gerçekleştirilen denetimler durdurulmuş ve denetimlerin durdurulması öncesinde varsa düzenlenen inceleme tutanaklarının iptal edileceği bildirilmiştir. Ayrıca, denetimlerin tüm Türkiye’de ve farklı iş kollarında yürütüldüğü vurgulanarak, mevzuat dışı bir şey içeremeyeceği, aksi örneklerin de kendilerine iletilmesi belirtilmiştir. Tüm bu süreç, Bölge Eczacı Odalarımızla da paylaşılmış ve sahada karşılaşılan olumsuzlukların Birliğimize bildirilmesi ve Birliğimiz tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde çözümlenmesi için görüşmelerin sürdürüleceği bilgisi verilmiştir. Bu minvalde, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile denetimlere yönelik görüşmelerimiz sürmekte olup, gelişmelerin paylaşılmasına devam edilecektir.