Kayseri'de hangi dosya kayboldu? Adalet Bakanlığı kaybolan dava dosyası ile ilgili harekete geçti

Kayseri'de hangi icra dosyası kayboldu? Bu konuda Adalet Bakanlığı harekete geçti. Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada kaybolan dosya ile ilgili olarak, işlem yapılmasına karar verildiği ifade edildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de hangi dosya kayboldu? Adalet Bakanlığı kaybolan dava dosyası ile ilgili harekete geçti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Genel İcra Müdürlüğüne ait kaybolan dosya ile ilgili dikkat çeken gelişme.

Kaybolan dosya ile ilgili Bakanlık harekete geçti

Adalet Baknlığı bu konuda harekete geçti. Adalet Bakanlığı'ndan kaybolan dosya ile ilgili olarak yapılan açıklamada, 'Kanun hükümleri gereğince işlem yapılmasına karar verildi' denildi. Smz konusu kayıp dosyanın içeriği de merak konusu oldu. 

Kayseri'de hangi dosya kayboldu? Adalet Bakanlığı kaybolan dava dosyası ile ilgili harekete geçti

Adalet Bakanlığından Kayseri'de kaybolan dosya açıklaması

Bu konuda Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Kayseri (kapatılan) 1. İcra Müdürlüğünün 2015/3358 Esas (Kayseri Genel İcra Müdürlüğünün 2023/81406 Yeni Esas) sayılı dosyasının kaybolduğu  anlaşıldığından, 4473 sayılı Yangın, Yersarsıntısı, Seylâp veya Heyelân Sebebiyle Mahkeme ve Adliye Dairelerinde Ziyaa Uğrayan Dosyalar Hakkında Yapılacak Muamelelere Dair Kanun hükümlerinin söz konusu dosya için uygulanmasına ve anılan Kanun hükümleri gereğince işlem yapılmasına karar verildiği ilân olunur.

Adalet Bakanlığı karar veriyor

Diğer yandan Yangın, yer sarsıntısı, seylap veya heyelan sebebiyle mahkeme ve adliye dairelerinde ziyaa uğrayan dosyaların yenilenmesine Adalet Bakanlığınca karar verilir.

Süreç nasıl ilerliyor?

Yangın, yer sarsıntısı, seylap, heyelan gibi doğal afetler sonucunda adliye dairelerinde bulunan derdest veya karara çıkmış bir dosyanın kaybolması ya da belgelerinin zarara uğraması durumunda süreç nasıl işliyor?  Öncelikle zayi olduğu ileri sürülen dosya, ilgili mahkeme veya icra dairelerinin kalem ve arşivinde titizlikle arama yapılıyor. Bulunamadığı takdirde düzenlenecek tutanağın onaylı bir sureti Adalet Bakanlığına gönderiliyor. Yangın, yer sarsıntısı, seylap veya heyelan sebebiyle mahkeme ve adliye dairelerinde ziyaa uğrayan dosyaların yenilenmesine Adalet Bakanlığınca karar veriliyor. Bu karar Resmi Gazete'de de ilan ediiyor. Bakanlıkça dosyanın yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, bu karar en kısa süre içerisinde mahallinde de ilan ediliyor. Adlet Bakanlığı bu kapsamda Kayseri'de de bu yönde ilan verdi.