Kayseri'de görüldü!

Kayseri'de dikkat çeken görüntü. Ekiplerin denetimleri ile ortaya çıktı. Yapılan denetimler sonrası ekipler, tarafından imha çalışması yapıldı. Bu yönde yapılan açıklamada ise denetimlerin artarak devam edeceği ifade edildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de görüldü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de ticari ya da amatör avcılık yaparken takılan, kopan veya bilerek bırakılan av araçlarının insan kontrolü olmaksızın sucul ekosistemdeki canlıların ölümüne neden olduğu ifade edildi. Bu konuda dikkat çeken görüntüler ortaya çıktı.

Kayseri'de görüldü!

Ekipler denetim yaptı

Bu kapsamda Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri de sürüyor. Ekipler, Bahçecik Barajın'da  yapılan denetimlerde dikkat çeken görüntülere ulaştı.

Kayseri'de görüldü!

Hayalet ağ tehlikesi

Konuyla ilgili olarak İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan rutin denetimlerde Bahçecik barajında canlı yaşamını tehdit eden 550 metre hayalet ağ ve 800 pinter ağı ele geçirildi.

Kayseri'de görüldü!

İmha edildiler

Ele geçirilen hayalet ağ ve pinter ağı imha edildi. Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Ekiplerimiz ayrıca Pinterlerden kurtarılan 1500 adet yavru kerevit canlı olarak suya geri bırakılmıştır. Denetimlerimiz devam edecektir' denildi. 

Kayseri'de görüldü!

Vatandaşlar uyarılıyor

Diğer yandan bu konuda uyarı da geldi. Terk edilmiş av araçlarının su ürünleri ve su ürünleri kaynaklarına verdiği zararın en aza indirilmesi, su ürünlerinin korunması ve kamuoyunda farkındalık yaratılması, çevre bilincinin oluşması amacıyla yürütülen denetim çalışmalarında Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililer, aynı zamandavatandaşları da bu konuda uyarıyor. 

Kayseri'de görüldü!