Kayseri'de Gençlik ve Spor Müdürlüğü personel alacak! İşte istenen şartlar

Kayseri İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) ile Kayseri Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğinde 220 kişilik personel alımı yapılacağı paylaşıldı.

Kayseri'de Gençlik ve Spor Müdürlüğü personel alacak! İşte istenen şartlar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de iş arayan vatandaşlar için yeni fırsat. Kayseri Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Kayseri İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) arasından İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 124 Fiili Gün ve 9 Ay süreli, kamu hizmeti faaliyetlerini desteklemek üzere 220 kişilik geçici süreliğine temizlik personeli alınacak. 

Başvurular ne zaman başlayacak?

Programa başvurular 22 Eylül Pazar günü başlayıp, 26 Eylül Perşembe günü son bulacak. İşe kabul edilenler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı bulunan öğrenci yurtları başta olmak üzere yüklenicinin sorumluluk alanındaki diğer kamusal alanlarda 07.10.2024 tarihinden itibaren ilk dört hafta; haftada 5 gün, günlük 7,5 saat, haftalık 37,5 saat olacak şekilde; program devamında ise haftada 3 gün, haftalık 22,5 saat olarak çalışacak.

Başvurular nereden yapılacak?

Programlara katılmak isteyen adayların www.iskur.gov.tr, ALO -170 veya e-devlet adresinden başvuru yapmaları zorunludur. Başvuruda sorun yaşayan kişiler, bünyesinde İŞKUR hizmet noktası olan ilçe belediyelerden ve İŞKUR’dan destek alabilecek. 
İUP'ye başvuru ve katılım şartları ise şöyle: 
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
b) Kuruma kayıtlı olmak
c) Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle işsiz olmak
d) 18 yaşını tamamlamış 19 yaşından gün almış olmak
e) Emekli ve malul aylığı almamak (yaşlılık, malullük veya vazife malullüğü aylığı bağlanmamış olmayı ifade eder.)
f) Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak;
g) Başvuru ve başlangıç tarihinden önceki son bir aylık dönemde 5510 sayılı Kanunun 4. Maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak
h) Başvuru, başlangıç ve programın devamı sürecinde 5510 sayılı Kanunun 5. Maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak
i) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak
j) Hane geliri 34.004,26 TL'nin altında olmak
(Aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin 2 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler İUP'ye katılmaz)
Hane Gelir şartı kontrolü; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, program başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık net asgari ücretin iki (2) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler İUP'ye katılamaz.
Terör örgütlerine veya Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler programa katılamaz. Programa katılıp bu durumu sonradan tespit edilenlerin programdan çıkışı verilir.