Kayseri'de 'Gelene destek var' açıklaması! Aylık 120 ya da 156 bin TL!

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) araştırmacılara çağrıda bulundu. Davete katılanlara aylık 156 bin TL destek var. Destek miktarı 2.350.000 TL'ye kadar da çıkıyor. Diğer yandan eş ve çocuklara da destek var. Son başvuru tarihi ise 13 Aralık 2024. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 'Gelene destek var' açıklaması! Aylık 120 ya da 156 bin TL!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) başta Türk bilim insanları olmak üzere başarılı araştırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek amacıyla başlatılan çalışma hakkında bilgi verdi. 

Başvuruya açıldı

Üniversite uluslararası araştırmacılara davette bulundu. Konuyla ilgili olarak 2232 A Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve 2232 B Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı 2024 yılı 2’nci dönem çağrılarının 13 Aralık 2024 tarihine kadar açık olacak şekilde başvuruya açıldığı belirtildi.

Kayseri'de 'Gelene destek var' açıklaması! Aylık 120 ya da 156 bin TL!

Projenin amacı!

Açıklamada ayrıca projenin amacına da yer verildi. Üniversiteden yapılan açıklamada projenin amacının, ülkemiz açısından stratejik değer taşıyan alanlarda yürütülecek projelere katkı sağlamak üzere alanlarında yaptıkları üst seviye bilimsel veya teknolojik çalışmalar ile temayüz etmiş ve yurt dışında çalışma deneyimine sahip başta Türk bilim insanları olmak üzere başarılı araştırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek olduğu vurgusu da yapıldı. Detaylı bilgi almak isteyenler Erciyes Üniversitesi Araştırma Dekanlığı ile iletişime geçebilecek.

İşte verilecek destekler!

Destek süresi proje için en az 24 ay, en fazla 36 ay olacak. Araştırma Başlangıç ödeneği; genç araştırmacı 2.350.00 TL,  lider araştırmacı 4.700.000 TL, proje yürütücüsüne yönelik burs aylık; Genç araştırmacı 120.000 TL, Lider Araştırmacı 156.000 TL

Kayseri'de 'Gelene destek var' açıklaması! Aylık 120 ya da 156 bin TL!

Eş ve çocuklara da destek var

Bu programla ile araştırmacılara yönelik burs, yürütücünün varsa eş veya çocuğu için aile yaşam gideri bursu, araştırma başlangıç paketi ödeneği, araştırma projesi desteği, araştırma ekibinin oluşturulması desteği, (Türkiye’de yürüteceği araştırma için araştırma ekibinde yer vereceği lisansüstü öğrenciler ve doktora sonrası araştırmacıdan oluşan toplamda en fazla 5 bursiyerin burs giderleri), araştırma projesinde yer alacak araştırmacılara verilecek PTİ, ev sahibi kurum/kuruluşa kurum hissesi, yürütücü ile eş ve çocukları için sağlık sigortası desteği, yürütücü ile eş ve çocukları için yol desteği, mentorluk desteği de sağlanacak. Proje ekibinde yer alacak bursiyerlerin en fazla ikisi yüksek lisans öğrencisi, biri ise doktora sonrası araştırmacı olabilecek. 

Kayseri'de 'Gelene destek var' açıklaması! Aylık 120 ya da 156 bin TL!