Kayseri'de endişelendiren tablo!

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde bulunan Zamantı Irmağı alarm veriyor. Özellikle su sporları tutkunlarının vazgeçilmez adresleri arasına giren Zamantı Irmağı'ndaki tehlike ne? Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de endişelendiren tablo!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesi son yıllarda yapılan turizm yatırımlarıyla dikkat çekiyor. İlçe doğal güzelliklerinin yanı sıra kano gibi su sporlarının yapıldığı bir adres haline de geldi. Yaz aylarında kano sporu ile tanışan ilçe su sporu yapmak isteyen çevre il ve ilçelerden de çok sayıda misafir ağıladı. 

Tomarza'da endişelendiren tablo!

Kano sporu yapmaya gelen vatandaşlar, Böke Mahallesi’nden başlayarak yaklaşık 1 saat boyunca kano ile Zamantı Irmağı’nda yeşil ve mavinin tadını çıkarıyor. Eşsiz bir doğa harikası olan Zamantı Irmağı, stresten uzak keyifli bir gün geçirmek isteyenleri bekliyor. 

Tomarza'da endişelendiren tablo!

Diğer yandan ilçenin adeta göz bebeği haline gelen Zamantı Irmağı ile ilgili endişe verici bir gelişme yaşandı. Yurt genelinde yaşanan kuraklık, Zamantı Irmağı'nı da etkisi altına alarak su debisinde önemli düşüşlere neden oldu.

Tomarza'da endişelendiren tablo!

Düşen su debisinin bölgede yapılan su sporlarını olumsuz etkileyebileceği ihtimali ise sporseverleri tedirgin ediyor.

Tomarza'da endişelendiren tablo!