Kayseri'de en şifalı su bakın hangi ilçede?

Yeşilhisar İçmeceleri, Kayseri'ye ayrı bir değer katıyor. Yeşilhisar ilçesinde şifalı sular, yüzyılı aşkın süredir biliniyor. Romatizmal hastalıklardan stres bozukluklarına kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen Yeşilhisar İçmeceleri, modern tesisleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Kayseri Gezilecek yerler arasında yer alan bu içmeler Detaylar Kayseri Haberi'nde...

Kayseri'de en şifalı su bakın hangi ilçede?

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi, İçmece mahallesinde bulunan ve 'Şifalı Su Merkezi' olarak bilinen Yeşilhisar İçmeceleri, yüz yılı aşkın süredir insanlara şifa dağıtıyor. Bu tarihi merkez, bölge halkı tarafından aynı zamanda 'dutluk' olarak da biliniyor. Yerli ve yabancı turistler bu bölgeye akın ediyor.

Kayseri'de en şifalı suyu bakın hangi ilçede?

Birçok rahatsızlık için şifa kaynağı oluyor!

Yeşilhisar İçmeceleri, 1994 yılında kapatılmıştı. Ancak, Yeşilhisar Belediyesi'nin girişimleriyle, Sağlık Bakanlığı ve İzmir Hıfzıssıhha tarafından alınan raporlar doğrultusunda, inflamatuvar romatizmal hastalıklar, kronik bel ağrısı, eklem hastalıkları, yumuşak doku hastalıkları gibi birçok rahatsızlık için şifa kaynağı olduğu tespit edildi.

Kayseri'de en şifalı suyu bakın hangi ilçede?

Modern Tesislerle yeni dönem!

2015 yılında hazırlanan bir proje kapsamında Yeşilhisar Belediyesi, 13.000 m² arsa üzerinde 2800 m² inşaat alanına sahip modern tesisler inşa etmiştir. Bu tesisler, 36 adet apart, sosyal tesisler ve kasap, fırın, market, restoran, kafeterya gibi 6 adet dükkan ile çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını içermektedir. Şifalı Su Merkezi, 8 Temmuz 2017 tarihinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından yeniden açıldı.

Kayseri'de en şifalı suyu bakın hangi ilçede?

Yeşilhisar İçmeceleri Şifa Kaynağı oluyor 

Yeşilhisar İçmeceleri, inflamatuvar romatizmal hastalıklardan, kronik bel ağrısına, eklem ve yumuşak doku hastalıklarından, ortopedik operasyonlara, beyin ve sinir cerrahisi sonrası rehabilitasyona kadar birçok sağlık sorununa çözüm sunuyor. Ayrıca, stres bozuklukları, spor yaralanmaları, safra kesesi ve böbrek taşları gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde de fayda sağladığı biliniyor.