Kayseri'de ekmek zammı bilmecesi!

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ekmek zammını 11 Ağustos 2023 tarihinde görüşeceklerini açıklarken daha toplantı yapılmadan ekmek zammı haberleri gündeme düştü. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız Kayseri haber bülteninde…

Kayseri'de ekmek zammı bilmecesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ekmek zammını 11 Ağustos 2023 tarihinde görüşeceklerini açıklarken daha toplantı yapılmadan ekmek zammı haberleri gündeme düştü. 

Kayseri’de ekmeğe zam mı geliyor iddiaları üzerine iki gün önce görüşlerini aldığımız KESOB, zam talebinin 11 Ağustos 2023 günü yapılacak toplantıda ele alınacağını açıklamıştı. Kayseri Fırıncılar Odası ve KESOB cuma günü yapacağı belirtilen toplantıya saatler kala Kayseri’de ekmeğin 11 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 6,5 liradan satılacağı haberleri gündeme bomba gibi düştü. 

14 Mayıs seçimleri öncesinde 4 liradan satılan 200 gram somun ekmeğin 5 liradan satılacağı haberleri üzerine dönemin Milli Savunma Bakanı, Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Maalesef fitne, fesat yuvalarından kafa karıştırıcı iddialar ortaya çıkıyor. Bu haberi duyar duymaz sayın belediye başkanımızla, valimizle konuştuk. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Vatandaşımız rahat olsun” diye yalanlamıştı. Ancak seçimlerin hemen ardından 200 gram ekmeğin fiyatı 5 liraya yükselmişti. 
Henüz resmi açıklama yapılmadı ama iddia edildiği gibi ekmek fiyatı 6,5 lira olursa; 14 Mayıs seçimlerinin ardından ekmek yüzde 62 zamlanmış olacak.