Kayseri'de ekmek krizi!

Kayseri'de geçtiğimiz ay ekmeğe zam gelmiş 200 gram somun ekmek 7,5 TL'den 9 TL'ye çıkmış gözlerin çevrildiği Kent Ekmek'te ise 5 TL'den 7 TL'ye çıkmıştı. Tomarza ilçesinde ise Başkan fiyatların fazla olduğunu ifade ederek tepki göstermişti. Tomarza'da ekmek krizi yaşandı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de ekmek krizi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de geçtiğimiz ay ekmeğe gelen zam Tomarza ilçesinde Belediye Başkanı Osman Koç tarafından uygulanmamış ve 20 gün 200 gramlık somun ekmek 7,50 TL'den satılmıştı. 1 Ekim'de yapılan açıklamada ise ilçede de ekmeğin 9 TL'den satılacağı açıklaması gelmişti. 

Kayseri'de ekmek krizi!

Zabıta noktaları Kent Ekmek Büfesi oldu

Yaşanan gelişmelerin ardından Başkan Koç’tan dikkat çeken bir hamle gelmiş, zabıta noktaları Kent Ekmek Büfelerine çevrilerek, 7,5 TL’den ekmek satılmaya başlanmıştı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Koç, "Ülke genelinde bulunan ekonomik sıkıntılar nedeniyle geçinmekte zorlaşan vatandaşlarımızın, sofralarında genel olarak tükettiği ekmeği indirimli bir şekilde alabilmesi için Kent Ekmek Satış Noktasını hayata geçirmiş durumdayız" ifadelerini kullanmıştı. 

Amaçlarının fırın işletmecileriyle rekabet olmadığının altını çizen Koç, "Amacımız, vatandaşlarımızın ekmeği bir nebze de olsa ucuza tüketmesini sağlamaktır. Tomarza Belediyesi olarak, ilçemizde üretilen ekmeğin dörtte biri oranını geçmeden ekmek satışı yapacağız" diye konuşmuştu. 

Kayseri'de ekmek krizi!

Tomarza’da ekmek krizi

Diğer yandan Tomarza Belediyesi’nin 7,5 TL’den ekmek satmasının ardından ilçedeki fırın işletmecileri, anlaşma yoluna gitmek için belediyenin kapısını çaldı. Belediye ile işletmeciler anlaşamazken, fırıncılar bugün günlük ürettikleri ekmeğin altında üretim yaptı. Dolayısıyla Kent Ekmek satış noktasında açılmaması, bakkallara, marketlere ekmek vermemesi, köylerde ekmek satışına çıkılamaması ekmek sorununu zirveye taşıdı.

Kayseri'de ekmek krizi!

Sabahın erken saatlerinde işe giden, tarlaya giden Tomarzalı vatandaşlar fırınlarda ekmek bulamayınca tepki gösterdi. Tomarza Belediyesinin yaşanan bu durum karşısında nasıl bir yol izleyeceği, fırın işletmecilerinin ne yapacağı merak konusu oldu.