Kayseri'de ekmeğin en ucuz satıldığı yer belli oldu!

Kayseri'de zam gelen ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar bitmiyor. Son olarak alınan kararla Kayseri'de 200 gramlık somun ekmek market, bakkal ve fırınlarda 9 TL'den satılırken, Kent Ekmek ise 7 TL'den satılıyor. Peki, kentte daha uygun fiyata ekmek satan yer var mı? Detaylar Kayseri haberimizde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de ekmeğin en ucuz satıldığı yer belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de geçtiğimiz ay ekmeğe gelen zam tepki çekmiş gözler Kent Ekmek’e çevirilmişti. Fakat geçen hafta yapılan açıklama ile Kent Ekmek fiyatlarına zam geldiği duyurulmuştu. Böylelikle 200 gramlık ekmek, fırıncılar, bakkal ve marketlerde 9 TL’den satılmaya başlanmıştı. Kent Ekmek’te de fiyat 7 TL’ye yükselmişti. 

Fiyatlara ilk tepki Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç’tan gelmiş ve Başkan Koç, fiyatları fazla bulduğunu ifade etmişti. Hatta Koç, ilk ekmek zammının ardından 20 gün süresinde ekmeği 9 TL’ye satan işletmelere işlem uygulamıştı. 

Tüm bu yaşananların ardından Koç’tan dikkat çeken bir hamle daha gelmiş ilçedeki zabıta noktaları, Kent Ekmek büfelerine çevrilerek ekmek, 7,5 TL’den satılmaya başlanmıştı. Bu olayların ardından belediyeye görüşmeye gide fırın işletmecileri ile anlaşma sağlanamamış ve onlarda olması gereken sayının altında ekmek üretmişti. Tomarzalı vatandaşlar tarafından bu durum tepki çekerken Başkan Koç’tan beklenen açıklama geldi. 

Kayseri'de ekmeğin en ucuz satıldığı yer belli oldu!

Fırıncılar ile anlaşıldı

Koç ile fırın işletmecileri Kaymakam Ali Buzkaya başkanlığında bir araya geldi. Burada yaşanan süreci anlatan Koç, amaçlarının fırıncılara asla rekabet olmadığını sadece Tomarzalı vatandaşların gelirinin düşük olduğunu ve 9 TL’nin fazla olduğunu söyledi. 

Koç, “Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yeni ekmek tarifesinde 200 gram somun ekmeği 9 TL olarak açıkladı. Fiyat açıklanınca ben Esnaf Odası Başkanımız Yaşar Polat ile işletime geçtim. Kendisine Tomarza’nın dar gelirli insanlardan oluştuğunu, 9 TL’ye ekmeğin çok pahalı olduğunu, 8 TL’nin üzerinde satılması halinde gereken tedbirleri alacağımı 15 gün önceden ifade ettim.

Esnaf Odası Başkanımızın fırıncılarla yaptığı görüşmeden bir sonuç alınmadı. Fırıncılar tarife 9 TL ve 9 TL’den ekmeği satacaklarını beyan ettiler. Bunun üzerine bizde dün itibariyle ekmek tedarikini gerçekleştirdik. Eski fiyat olan 7,5 TL’den ekmek satmaya başladık. “ dedi. 

Kayseri'de ekmeğin en ucuz satıldığı yer belli oldu!

Tomarza’da ekmek 8 TL’den satılacak

Ardından toplantıda ortak bir karar çıktığını ifade eden Koç, ekmeğin 8 TL’den satılacağını duyurdu. Koç açıklamasını şöyle sürdürdü; “Fırıncı esnafımız onlarda tabi Tomarza’mızın insanı. Onlarda incinsin istemedim. Amacımızın fırıncılarla rekabet etmek olmadığını ancak piyasada da bir denge unsuru olduğumuzu hatırlatmak adına böyle bir yola girmiştik. 

Bugün de yine bir araya geldik fırıncı arkadaşlarla 15 gün önceki teklifimi yeniledim ve 9 TL olan ekmeği 8 TL’ye satmalarını halinde belediyenin Kent Ekmek büfelerindeki ekmeği de 7,5 TL’den 8 TL’ye çıkaracağımı söyledim. Böylelikle ortak bir nokta bulabileceğimizi anlattım. Toplantıda bir sonuç aldık. Önümüzdeki yıla kadar Tomarza’da 200 gram somun ekmek 8 TL’den satılacak. 

Tomarzalı vatandaşlarımızı fiyat altında ezdirmemeye kararlıyız. Fırıncı esnafımızda gayet olumlu yaklaştı meseleye ve ortak bir mutabakatla ekmeği bu sene bitene kadar 8 TL’den satmaya devam edecekler. Merkez ve merkezdeki tüm satış noktalarında fiyatlar bu şekilde belirlendi. Hayırlı olsun.”  
 

Kayseri'de ekmeğin en ucuz satıldığı yer belli oldu!