Kayseri'de eğitimini tamamlayan o isim Ardahan'da göreve başladı

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde İhtisas Eğitimini tamamlayan ve bir süredir Kütahya Vaizi olarak görev yapan Metin Aksoy Çıldır Müftülüğüne atandı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de eğitimini tamamlayan o isim Ardahan'da göreve başladı

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Müftü Abdullah Doğan’dan boşalan koltuğa oturacak isim belli oldu. Çıldır Müftülüğüne Kütahya Vaizi olarak görev yapan Metin Aksoy atandı. 

Metin Aksoy kimdir?

Metin Aksoy, 1984 Yılında Tokat Turhal'da doğdu. İlkokulu Turhal'da bitirdi. İstanbul'da Hafızlık ve Arapça eğitimi aldı. Ardından Suriye/ Şam'da İslami İlimler ve Arapça Dil Eğitimi aldı.

2014 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Aksoy, Kayseri’de Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde ihtisas eğitimini tamamladı. Daha sonra Aksaray Üniversitesi’nde "Şah Veliyyullah ed-Dihlevi ve el-Müsevva adlı Muvatta Şerhi" adlı tez ile Yüksek Lisansını tamamladı. 

2017-2018 yıllarında Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde Vaizlik/ Müftü Vekilliği görevinde bulundu. Edirne’den sonra İstanbul Sancaktepe’de vaizlik yapan Metin sonra olarak Kütahya’da vaizlik görebini yürüyordu. Geçtiğimiz günlerde Çıldır Müftüsü olarak göreve atanan Metin görevine başladı. 

Metin, evli ve 3 çocuk babasıdır.