Kayseri'de Cuma namazı sırasında ortaya çıkan görüntü tepki topladı!

Kayseri'de Cuma namazı sırasında çekildiği ifade edilen fotoğraf tepki topladı. Mimar Ali Salman, o anı paylaştı ve tasarruf tedbirlerine gönderme yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de Cuma namazı sırasında ortaya çıkan görüntü tepki topladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Cuma namazı sırasında objektiflere yansıyan bir fotoğraf tepkileri de beraberinde getirdi. Mimar Ali Salman, Cuma namazı sırasında Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Mevlana Parkı içerisinde yer alan Mevlana Camii avlusunda çekilen fotoğrafı paylaştı. 

Kayseri'de Cuma namazı sırasında ortaya çıkan görüntü tepki topladı!

Camiide Cuma namazı sırasında ortaya çıkan görüntüye tepki

Gündüz vakti yanan aydınlatma direğindeki lambaya dikkat çeken Mimar Ali Salman, tasarruf göndermesi yaptı. Salman, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Bir dost ‘Sen tasarruf tedbirlerinin fotosunu çekebilir misin Abidin’ dedi. Ben de çektim. Gördüğünüz fotoğraf Kocasinan Mevlana Parkındaki camide Cuma namazına başlarken çekilmiştir.

Kayseri'de Cuma namazı sırasında ortaya çıkan görüntü tepki topladı!

Mimar Ali Salman kimdir?

1945 Kayseri-Hasancı Köyü doğumludur. İlkokulu Köyünde okur. 1958 yılında Kayseri’ye gelir. Pazarören Mimarsinan İlköğretmen Okulu’nun sınavlarına girer. Ancak kazanamaz. Oraya benzeyen Anatamir Fabrikası Çırak Okulu’nun sınavını kazanır.Okul 3 yıllık ve yatılıdır. Okulda,Öğleye kadar teorik dersler,öğleden sonrada atölyelerde pratik eğitim yapılmaktadır. Okul bitince dışarıdan ortaokul imtihanlarına girer. Daha sonra Akşam Lisesi ve Yıldız Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü bitirir. 1973 yılında mimar olur. 1979 yılı sonlarına kadar Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Bölge Müdürlüğü’nde mimar olarak çalışır. Bu tarihten sonra kendi mimarlık bürosunu açar, serbest mimar olarak çalışmaya başlar. V.dönemde Mimarlar Odası Şube Yönetimine seçilir. Köy Enstitüsü binaalarının koruma altına alınması çalışmalarının Kayseri ayağını yürütür. Sonraki yıllarda da  oda çalışmaları bağlamında Türkiye’nin bütün illerini dolaşır. Oda yönetiminden ayrıldıktan sonra da üst kurul delegesi ve uzlaştırma kurulu üyesi olarak katkılarını sürdürür. 2 dönem Mimarlar Odası TMMOB delegesi seçilir. Evli 2 çocuk sahibi olan yazarın bir çok şiiri çeşitli dergilerde Nazım Hikmet’le ilgili bir makalesi Cumhuriyet Gazetesi’nde  yayınlanmıştır. Mimarlık çalışmaları yanında Atatürkçü Düşün Dergisi’nin yazı işleri müdürlüğü, 3 ayda bir yayınlanan İmece Dergisi Kayseri Temsilciliği ve CUMOK Kayseri temsilciliği gibi görevleri de sürdürmüştür. Salman'ın ayrıca şiir kitapları da vardır.