Kayseri'de çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı

Kayseri'de Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla '100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik' etkinliği düzenlendi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur’an kurslarında eğitim alan öğrencilere yönelik, çocukların merakını gidermesi, velileri ile nitelikli zaman geçirmesi, kültürel unsurların ve değerlerin aktarımına destek olunmak amacıyla TRT Çocuk Sunucusu, Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi tarafından Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, çocuk ilahileri, kukla vb. gösterilerden oluşan "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik" temasıyla Kadir Has Kültür Merkezi'nde program gerçekleştirildi.

Kayseri'de çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı

Velilerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, “Hafızlık eğitimi alan siz değerli öğrencilerimize, fedakâr anne-babalara ve hocalarımıza bu ulvi yolda başarılar dilerim. Hafızlık öğrencilerimize özverili bir hazırlık yaparak ilimizde güzel bir program icra edecek olan Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kayseri'de çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı

Etkinlik sonrası il ve ilçe müftülükleri tarafından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat, Aysel Hacıömeroğlu, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, İncesu İlçe Müftüsü Muhammet Ertugay, Kur’an kursu öğreticileri, hafızlık öğrencileri ve velileri katıldı.