Kayseri'de çiftçiler isyanda!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan çiftçiler isyan etti. Çiftçiler, Develi Ziraat Odası Başkanını sahaya davet ederek, 'Sahaya inde çiftçiye yardımcı ol' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de çiftçiler isyanda!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili çiftçiler, ilgisizliğe dert yanıyor. Develi’de çiftçilik yapan vatandaşlar, Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat’a isyan etti. Çiftçiler zor durumda olduklarını söylerken, başkanın sahaya inip kendilerine yardımcı olmasını istedi.

‘Çiftçi bu mahsulü nasıl kaldırıyor?’

“Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat,  bu çiftçiler Allah'tan gelene hep razı olmuştur” diyerek sözlerine başlayan Develili çiftçi, “Ancak biçer, balya fiyatlarını söylüyorsunuz ama çiftçi biçer bulabiliyor mu? Bu mahsul nasıl kaldırıyor? Bir ziraat odasının deposu olmaz mı, bu çiftçiler koysa da mahsulü bedava vermese diye hiç düşündün mü?” diye sordu. 

‘İlçe tarım müdürüne çok teşekkür ederim’

Yaşanan sel, dolu gibi afetlerin ardından mahsullerinin zarar gördüğünü, tam anlamıyla tüzükler dolayısıyla ne yapmaları gerektiğini bilmediklerini söyleyen çiftçiler, “Arazide dikili bir ağacı olmayan seni destekleyen arkadaşların hani nerdesiniz bir sahaya inin çiftinin derdini dinleyin. Sorun takım elbise altında ziraat odası arabası gezmek olmuyor çiftçi cahil, bilmediği tüzükler var sahaya inde yardımcı ol. Çiftçiye ne bir geçmiş olsun de dolu mu vurdu, sel mi geldi, afet mi oldu, yangın mı çıktı bir düşün. Bizlerle ilgilenen ilçe tarım müdürüne çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.