Kayseri'de bulunan 71 yıllık firma ile ilgili yeni gelişme! Hissedarlar uyarıldı

Kayseri'de uzun yıllardır faaliyet gösteren ve ekonominin kentteki en önemli yapı taşlarından olan firmayla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirket yönetiminden merakla beklenen karar çıktı. Kararın ardından hissedarlar uyarıldı ve 15 gün süre verildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de bulunan 71 yıllık firma ile ilgili yeni gelişme! Hissedarlar uyarıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin köklü firması genel kurul yaptı. Dünyaca ünlü markaların kot kumaşını üreten, Kayserili girişimciler tarafından 71 yıl önce kurulan, Türkiye'nin en çok ihracat yapan firmaları arasında yer alan ve yıllar içinde aile şirketine dönüşen Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesinden beklenen gelişme oldu. 

Kayseri'de bulunan 71 yıllık firma ile ilgili yeni gelişme! Hissedarlar uyarıldı

Türkiye'de birinci

Karamancı Holding şirketi olan Orta Anadolu Tekstil, 1953 yılında entegre iplik ve dokuma fabrikası olarak Kayseri’de kuruldu. Şirket başta denim olmak üzere yüzde 100 pamuklu jean giyim kumaşları üretiminde faaliyet gösteriyor. Orta Anadolu üretim kapasitesiyle Türkiye’de birinci, Avrupa’da ise ikinci olarak ifade ediliyor. Şirket, üretiminin yaklaşık yüzde 80'ini uluslararası pazara ihraç ediyor. Merkezi İstanbul'da yer alan şirket, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Avustralya, Japonya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 50'nin üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Önemli markaların ürünlerinde yer alan ve sektörün öncü firması haline gelen Orta Anadolu'nun üretim tesisleri Kayseri'de bulunuyor. 100 bin metrekaresi kapalı, toplam 156 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan fabrikanın yönetimi alınan yönetim kurulu kararını duyurdu.

Kayseri'de bulunan 71 yıllık firma ile ilgili yeni gelişme! Hissedarlar uyarıldı

Hissedarlar uyarıldı! Şirket sermayesi ile ilgili flaş gelişme

Yapılan genel kurulun ardından alınan yönetim kurulu kararı kamuoyuna açıklandı. Alınan karar hissedarları yakından ilgilendiriyor.  Şirket’in 19 Eylül 2024 tarihli 2023 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında Şirket sermayesinin 50.000.000 TL’den 150.000.000 TL’ye çıkarılmasına karar verildi. İlan edilen kararda yeni pay alma haklarının kullanılmasına yönelik esaslar belirlendi ve yeni pay alma hakları, payların itibari değeri üzerinden ilan tarihi olan 24.09.2024 ile 09.10.2024 tarihleri arasında kullandırıldı. Bu çerçevede, bu süre içinde 0,9999907 oranında 9.999.907.036 ad hisseye karşılık gelen 99.999.070,36 TL itibari değerinde yeni pay alma hakkı kullanıldı. Yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra 0,0000093 oranında 92.964 ad hisseye karşılık gelen 929,64 TL.toplam itibari değeri paylar ise kaldı. 

Kayseri'de bulunan 71 yıllık firma ile ilgili yeni gelişme! Hissedarlar uyarıldı

Karar oy birliği ile alındı! 15 gün süre verildi

Oy birliği ile alınan kararla ilgili şirket yönetiminden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullandıldı: Kalan paylar, yeni pay alma hakkını kullanan hissedarlara, payların itibari değeri üzerinden, öncelikle payları oranında teklif edilecek olup; ikinci yeni pay alma hakkını kullanacak hissedarların kanun ve ana sözleşme gereği artırıma iştirak edeceği miktar için iştirak taahhütnamesi tanzim ve imza etmeleri, ödeyecekleri miktarın yüzde 25’ini Şirket’in hesabına sermaye artırımı amacı ile olduğunu belirterek bloke şekilde yatırmaları gerekmektedir. Söz konusu ikinci yeni pay alma haklarını kullanmak isteyen pay sahiplerinin, işbu kararın Ticaret Sicili’nde tescil ve Ticaret Sicil Gazetesinde ilanından itibaren 15. Günün sonuna kadar, taahhüt etmek istedikleri payların iştirak taahhütnamesini Şirket’e ulaştırması, ödemelerini yukarıdaki hesaba tam ve yine bu süre içinde zamanında yapması gerekmektedir. Bir kısım pay sahiplerinin burada tanınan ikinci yeni pay alma hakkını payları oranında veya da hiç kullanmaması halinde, kalan paylar, işbu kararın Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilanından itibaren 15. Günün sona ermesini izleyen 1 iş günü içinde ikinci yeni pay alma hakkını kullanan diğer pay sahiplerince istedikleri oranda taahhüt edilebilir; bu halde, bu paylar için, söz konusu ek 1 iş günü sonuna kadar yine yukarıda belirtilen şekilde iştirak taahhütnamesi düzenlenmesi ve taahhüt edilen miktarın yüzde 25’inin ödenmesi gerekmektedir. Taahhüt edilen sermayenin bakiyesi en geç 19 Eylül 2024 tarihli 2023 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında alınan sermaye artırım kararının Kayseri Ticaret Sicilinde tescilini takip eden 30 gün içinde ödenmelidir. 

Kayseri'de bulunan 71 yıllık firma ile ilgili yeni gelişme! Hissedarlar uyarıldı