Kayseri'de bugün yağış etkili olacak mı?

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Hava durumuna ait detayları Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Kayseri'de bugün yağış etkili olacak mı?

Kayseri'de kış mevsiminde yeterli kar yağışının etkili olmaması ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi insanları endişelendirirken Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Bölge genelinin çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis hadisesi görülebileceği bekleniyor. Mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilen Kayseri'de en yüksek sıcaklık 7 derece, en düşük sıcaklık ise  0 derece olacak.

 Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlar zirai don ve sis-pus konusunda da uyarıldı. Uyarılarda şu ifadeler kullanıldı;

“Zirai faaliyetlerin başladığı bölgelerde, gece ve sabah saatlerinde hafif ve yer yer orta kuvvette olmak üzere zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgede -geçitler ve yüksek kesimler başta olmak üzere- gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis-pus hadisesi görülebileceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

Kayseri'de bugün yağış etkili olacak mı?