Kayseri'de bugün vefat edenler (31 Mayıs 2024)

Kayseri'de bugün 5 vatandaşımız hayata gözlerini yumdu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayatını kaybeden vatandaşların bilgileri de paylaşıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de bugün vefat edenler (31 Mayıs 2024)
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Arapça’da mevt, vefat, helak gibi kelimelerle ifade edilen ölüm, ‘’hayat’ kelimesinin karşıtı bir sözlüktür. Sözlükteki anlamı ise ‘hayatın sona ermesi’dir. Genellikle ‘ruhun bedenden ayrılması suretiyle kişinin maddi hayat kaynağını yitirmesi’ şeklinde de tanımlanan ölüm ve ölüm sonrası hakkında algılama, inanış ve uygulamalar kültürden kültüre, devirden devire değişiklik gösterebilmektedir. Ölümün taşıdığı anlam da ilgili kültür, inanç ve felsefenin hayata yüklediği mana ile bağlantılı biçimde şekillenmiştir. 

Kayseri’de de hayatını kaybeden vatandaşların bilgileri belediyelerin sayfasından paylaşılıyor. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün kentte 5 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın bilgileri şöyle:

1969 Kayseri doğumlu Alper Şahin'in cenazesi Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eski Mezarlığına defnedildi. Taziye adresi Kılıçaslan Mahallesi.

1935 Kayseri doğumlu Kadir Selamoğlu'nun cenazesi Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eski Mezarlığına defnedildi. Taziye adresi Gülük Mahallesi.

1952 B. Söbeçimen doğumlu Melek Çevik'in cenazesi Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Taşlı Burun Mezarlığına defnedildi. Taziye adresi Ziyagökalp Mahallesi.

1949 Kayseri doğumlu Nuran Torun'un cenazesi Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Taşlı Burun Mezarlığına defnedildi. Taziye adresi Bahçelievler Mahallesi.

1943 Kerkük doğumlu Vehbi Demirci'nin cenazesi Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gesi İldem Mezarlığına defnedildi. Taziye adresi Fevzi Çakmak Mahallesi.