Kayseri'de buğday tarlası küle döndü

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde buğday ekili tarla küle döndü. Yangın yoğun çalışmalar sonucu güçlükle söndürüldü. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de buğday tarlası küle döndü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde buğday ekili tarlada çıkan yangın vatandaşları korkuttu. İlçeye bağlı Ekin Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden mahalleleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. 

Kayseri'de buğday tarlası küle döndü

Kısa sürede olay yerin 3 adet itfaiye aracı, 15 adet traktör, 2 adet kepçe, 1 adet greyder gelirken, onlarca vatandaşta yangını söndürmek için mücadele etti. Yangın ekiplerin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında maddi hasar oluştu.

Kayseri'de buğday tarlası küle döndü

Yangında 30 dönümlük buğday ekili tarla küle döndü. Yangını gören Ekinli Mahalle sakinlerinden Hacı Ömer Güven, yangının rüzgar yardımıyla kısa sürede büyüdüğünü ve saatler sonra kontrol altına alınabildiğini söyledi. Güven açıklamasında,“ “Ben evimin balkonunda çay içiyordum. Evimin hemen önünde bulunan arazide dumanlar çıktığını gördüm. Hemen köylülere ve itfaiye haber ettim. İlk olarak 30’a yakın arkasında pulluk ve çapa takılı traktörler ile gelen çiftçiler yangına ilk müdahaleye yaptı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etti. Rüzgar yardımı ile çabucak büyüyen yangın güçlüklü saatler sonra kontrol altına alındı. Benim tahminim yaklaşık ekili 30 dönüm ekili buğday arazisi yanarak kül oldu. Eğer çiftçiler ve itfaiye ekipleri bu kadar çalışmasa yangın rüzgarın yardımı ile Tomarza’ya kadar giderdi. Bununla geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Kayseri'de buğday tarlası küle döndü