Kayseri'de binalara bu afişleri kim astı? Dikkat çeken eylem

Kayseri'de dikkat çeken eylem. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler iş yerlerine astıkları afişlerle dikkat çekti. Yaşanan sıkıntılara ve artan enflasyona, buna yönelik yeni düzenlemelere dikkat çeken Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler, bu yolla iktidara seslendi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de binalara bu afişleri kim astı? Dikkat çeken eylem
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan (KSMMMO) dikkat çeken eylem. Oda üyeleri binalara, iş yerlerine astıkları afişlerle dikkat çekti. 

Afişte ne yazıyor?

Seslerini duyurmaya çalışan Oda Üyeleri, yetkililere seslendi. Asılan afişlerde ise şu ifadeler yer aldı: Enflasyon düzeltmesi yıllık uygulanmalıdır. Geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi uygulanamaz! 2024-2026 dönemi Orta Vadeli Plan'da yer alan vergi düzenlemelerine dikkat çeken Oda üyeleri, yapılacak düzenlemelerle birlikte pek çok alanda yeni vergi düzenlemelerinin uygulanmaya başlanacağına dikkat çekti.

Kayseri'de binalara bu afişleri kim astı? Dikkat çeken eylem

Vergi  ve  cezaların  tutarlarında  önemli  artışlar kapıda

Düzenlemelerin  vergi  ve  cezaların  tutarlarında  önemli  artışlar getireceğini belirten Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler,  Enflasyon Düzeltmesi uygulamasına da karşı çıkarak, yaklaşık 20 yıl aradan sonra tekrar gündeme gelen bu uygulamanın, 2024 yılına ilişkin 2. dönem geçici vergi beyannamelerinin verileceği 17 Ağustos 2024 tarihinde ilk etkisini göstereceğini belirtiyor. 

Kayseri'de binalara bu afişleri kim astı? Dikkat çeken eylem

İşletmelere ilave ek vergi yükü ile karşı karşıya

Oda üyeleri, enflasyon düzeltmesi ile işletmelerin realize edilmemiş fiktif gelirleri nedeniyle önemli vergi yüklerini beraberinde getireceğine dikkat çekiyor. Özellikle stoklarını ve duran varlıklarını özkaynak yerine borçla yürüten işletmelerin ilave vergi  ödemek  zorunda  kalacakları belirtildi.

Kayseri'de binalara bu afişleri kim astı? Dikkat çeken eylem

İdari düzenleme şart

Yüksek  enflasyon dönemlerinde işletmelerin enflasyondan kaynaklanan kazançlarının vergilendirilmesi gerektiğini, ancak mevcut uygulamanın böyle bir sonuç doğurmadığını ve ilave vergi yüküne yol açtığını kaydeden Oda temsilcileri, enflasyon  düzeltmesi  uygulamasının  yıl  içinde  geçici  vergi  dönemlerinde uygulanmamasını sağlayacak idari düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çiziyor.  Yüksek enflasyon dönemlerinde mükelleflerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yeni vergisel uygulamaların hayata geçirilmesi sürecinde toplumsal gönüllü uyumun artırılmasına katkı sağlayacağı düşüncesiyle, sadece yılsonu bilançoları bakımından enflasyon düzeltmesi işlemlerinin yapılmasının yeterli görülmesi gerektiğini belirten Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası yönetimi de bu konuda harekete geçti. Oda yönetimi, Hazine  ve  Maliye  Bakanlığı'ndan  bu  konuda  idari  düzenlemeler yapılmasını bekliyor.