Kayseri'de Belediyeden o kompleksin işletmesini devretme kararı!

Kayseri'de mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Yeni Hal Kompleksi ile ilgili dikkat çeken gelişme. Belediye Yeni Hal Kompleksinin işletmesini devretmeye hazırlanıyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de Belediyeden o kompleksin işletmesini devretme kararı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Hal Kompleksi ile ilgili dikkat çeken gelişme. Mülkiyeti Belediyeye ait olan, Kocasinan ilçesi Fevzioğlu Mahallesi Şehit Mehmet Erciyes Caddesinde bulunan Yeni Hal Kompleksinin 10 yıllığına işletilmesinin devri planlanıyor. 

10 yıla kadar kiralanmasını isteniyor

Büyükşehir Belediyesi 07.07.2012 tarih ve 28346 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkındaki Yönetmeliğin 14. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 'Belediye toptancı halleri belediyeler, özel toptancı halleri ise işletmecileri tarafından işletilir. Belediyeler, kurdukları toptancı hallerinin işletilmesini belediye meclisince belirlenecek süre, bedel ve koşullarda devredebilir' hükmü gereğince Yeni Hal Kompleksi işletilmesinin 10 yıla kadar kiralanmasını istiyor. Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı bu yöndeki talep ile Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kapısını çalıyor. 

Yeni Hal Kompleksi ne olacak?

Bugün toplanacak olan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi bu yöndeki talebi görüşüp, karara baplayacak. Yeni Hal Kompleksinin bu kapsamda işletmesinin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.