'Kayseri'de baskı ve tir tir titreyen hakimler gördüm'

'Kayseri'de baskı ve tir tir titreyen hakimler gördüm'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir süre önce Kayseri’ye gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kentle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.  Geçen hafta geldiği Kayseri’de, bazı gözlemlerini anlatan ve konuyu Meclis kürsüsünden de dile getiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kayseri’de neler gördüm biliyor musunuz? Aklınızın almayacağı bir baskı, tir tir titreyen hâkimler.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kayseri ile ilgili olarak gözlemlerini aktaran CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Geçen hafta, geçen dönemki Kayseri Milletvekilimiz Sayın Şevki Kulkuloğlu’nun hakkında açılmış onlarca davadan 6’sının birden görüldüğü Kayseri’ye gittim grubumuz adına, Cumhuriyet Halk Partisi adına. Çünkü o davalar, geçmiş dönem milletvekiline ‘Sen muhalefet yaptın, o günlerde sana bir şey yapamadık, şimdi seninle hesaplaşıyorum.’ demek ve bu sıralarda oturan herkese ‘Arkadaş, eski milletvekillerinin hâlini gör, peşini bırakmıyoruz onların. Muhalefet yaparken aklını başına al, muhalefetin sınırlarını, hudutlarını ben belirleyeceğim.’ demek. İşte buna pabuç bırakmamak için Kayseri’deydik. Kayseri’de neler gördüm biliyor musunuz? Aklınızın almayacağı bir baskı, tir tir titreyen hâkimler. Ve çok makul taleplere karşı, bu Meclisin bir utancına daha şahit oldum.” şeklinde konuştu.

“YAZIKLAR OLSUN”

 

Açıklamasında, Mahkemede tanık olduğu diyaloglara ve savunmalara da yer veren CHP’li Özel, şunları söyledi: “Şevki Kulkuloğlu diyor ki: ‘Söylediklerim kürsü dokunulmazlığı, Anayasa 83 kapsamındadır. Ben bunu Meclis kürsüsünde söyledim, ben bunu Meclisteki basın toplantısı salonunda söyledim, Kayseri’de tekrar ettiğim için dava açamazsınız.’ Hâkim, hâkime hanım diyor ki: ‘Makul, bunu Meclisten bir soralım.’ Meclise soruluyor, aylardır, yıllardır Meclis Başkanlığı cevap yollamıyor, Şevki Kulkuloğlu o gün orada o basın toplantısını yaptı mı diye. Neye aykırı, biliyor musunuz? CMK 332 diyor ki: Kendisinden görüş sorulan resmî kurum, bu bilgileri on gün içinde verir. Vermezse hakkında doğrudan soruşturma yapılır.’ Kulkuloğlu’nun avukatı diyor ki: ‘Hâlâ mı yazıyı yollamadılar?’ Hâkime hanım diyor: ‘Yollamadılar.’ ‘Yapın hakkında işlemi.’ ‘Nasıl yapabilirim? Meclis hakkında bu işlemi ben yapamam. Ben hâkimim, etik olmaz.’ Nerede kuvvetler ayrılığı? Şevki Kulkuloğlu’na had bildiriyorsunuz, hâkime hanımı zapturapt altına almışsınız. Kendi çıkardığımız kanunu uygulamayan Meclis Başkanı, CMK 332, biz çıkardık kardeşim, diyoruz ki: ‘Bir mahkeme senden bir şey sorarsa on gün içinde cevap vereceksin. Kim, hangi resmî kurum olursa olsun.’ Kim uygulamıyor? Meclis Başkanı uygulamıyor. Meclis çalışanının kafasını mermerden, Meclisin geçmiş dönem milletvekilinin itibarını bu tip uygulamalarla yargı önünde koruyamayan Meclis Başkanına da ona haddini bildirmeyen, gereğini yaptırmayan iktidar partisi grubuna da teessüflerimizi iletiyoruz. Yazıklar olsun.”

Haber: Cafer ZENGİN