Kayseri'de akaryakıt zammı izdihamı

Akaryakıt ürünlerine bu gece zam geleceği yönündeki haberler üzerine Kayserili araç sahibi çoğu vatandaş akaryakıt istasyonlarına akın etti, uzun kuyruklar oluşan istasyon önlerinde adeta izdiham yaşandı.

Kayseri'de akaryakıt zammı izdihamı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 5 kuruş, otogazda 65 kuruş zam geleceği yolunda çıkan haberler üzerine Kayserili vatandaşlar akaryakıt istasyonlarına akın ederek uzun kuyruklar oluşturdu, istasyonlarda adeta izdiham yaşandı.

Akaryakıt ürünlerine geceyarısı zam geleceği haberleri sonrası Türkiye genelinde depolarını daha ucuza doldurmak isteyen vatandaşlar akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu.  

Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, oto gaza ise 65 kuruş zam geleceği haberlerinden etkilenen vatandaşlar Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de akaryakıt istasyonlarına akın etti ve uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatandaşlar, zammı duyduklarında depolarını doldurmak için istasyona geldiklerini, istasyonda gördükleri izdihamı andıran uzun kuyruklar ve yoğunluk karşısında şaşırdıklarını söylediler.

Oluşan yoğunluk nedeniyle birçok istasyonun depolarında yakıt kalmazken zammın EPDK müdahalesi ile engelleyebileceği de belirtildi.

ZAMMI EPGİS DUYURDU

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde yapılan zamları Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) duyurmuştu.

Akşam saatlerinde yapılan duyuruya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 1 lira 2 kuruş, motorinin litre satış fiyatına 1 lira 6 kuruş, otogazın litre satış fiyatına 65 kuruş zam yapıldı. Fiyat artışının ardından benzinin litre satış fiyatı İstanbul'da ortalama 8,65 liradan 9,67 liraya, Ankara'da 8,72 liradan 9,74 liraya, İzmir'de ise 8,74 liradan 9,76 liraya, yükselecek. Motorinin litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 8,69 liradan 9,75 liraya, Ankara'da 8,77 liradan 9,83 liraya, İzmir'de ise 8,79 liradan 9,85 liraya yükselecek. Otogazın litre satış fiyatı ise İstanbul’da ortalama 7,56 liradan 8,21 liraya, Ankara’da 7,64 liradan 8,29 liraya, İzmir’de ise 7,66 liradan 8,31 liraya yükselecek. 
Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.